All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dams82

dams82 Komšija

Pa provjeri, pa bar uradi kako treba.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  2. ECeh

ECeh Novi član

Ja vozim po ogranicenjima, eventualno 10+ ako ima potrebe. Doslovno penzionerski. Jednostavno se ne isplati voziti brzo, iz bilo kojeg razloga. Nevjerovatno je kakvih sve budala ima, posebno Sarajevo-Mostar relacija. Prosle godine sam imao udes, sreca samo auto stradalo. Prije 3 godine tezi udes i par mjeseci oporavka, pokupio me drugi covjek. Meni je posao vezan za auto i bez vozacke ne mogu nista, tako da moram dodatno paziti. Evo upravo cekam jednu kaznu iz Jajca da mi dodje, vozio 61 na 50 ogranicenje :)
    Ono sto je zanimljivo da se vremenom navikne na taj lagani stil voznje, nigdje ne zakasnis, nema stresa, manje problema.

zoi and dams82 like this.
  3. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Kod nas je najgore sto kad napravis malo razmaka znog sigurnosti, uvijek se nadje neki panj da te pretekne i uleti u taj prostor i onda slijedecih pola sata vozi ispred tebe i koja je poenta preticanja bila? Jos gore ako je kolona pa svakih 5 minuta pretekne nekog. Nakon pola sata on 5 auta ispred. Rizik za apsolutno nikakbu dobit. Kad putujes duze relacije najbolje vidis koliko se ne isplati zurit, kad tad stignes one sto su divljali.

zoi, EL NINO CFC, Haker and 2 others like this.
  4. dams82

dams82 Komšija

Ja sam imao 20, vraćao se iz Dervente, radio tamo i neki audi 100 je preticao kolonu, table su bile austrijske, dobro se sjećam, uletio u dvoje makazice ispred mene i ode lik, nakon treće krivine zastoj, mi polako tamo, kad lik pokupio čovjeka sa kolicima onim većim za drva, čovjek prelazio preko magistrale iz šume, sreća čovjeka samo bacilo u stranu, audi sav polupan. Čovjek jest tu kriv, ali da je budala u audiju vozio kako treba zaustavio bi se. I od tad sam shvatio da ne vrijedi žuriti sa rizikom. A da ne pričam o onim što sve redom pretiču kad odjednom koči naglo i skreće, znači znao je da će skrenut, ali je ipak rizično preticao ni za šta.

zoi likes this.
  5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ja vozim 140 desnom, pretece me lik i odmah skrenu za visoko :D :D
    Naravno, morao dobro po kocnici... Wtf

6. dmr

dmr Veteran foruma

joj vi ko djeca, sta fali sto te prestigo ako ides 140, ko da je to neka brzina :D

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa jos malo i pliva auto :D

zoi likes this.
  8. selvin

selvin Moderator

Pa ubacio mu se u desnu i vjerovatno zakocio na 80-100 da bi skrenuo. :)

Standardno kod nas i na magistrali, pretekne te i kroz 50m skrece i to lijevo da svi stanu.

zoi and dams82 like this.
  9. dmr

dmr Veteran foruma

Juce iso do Banja Luke, potrosnja na 130 :)

10. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ima dana zalomi se svakih 10 km, neki kamion, domacica za volanom ili neki SDI uz Ivan.
    Al zadnjih par puta kada sam vozio prema TZ, kamioni su se sklanjali na prvo prosirenje.

11. AggressoR

AggressoR Aktivista

Do Bara 5.4 iz Tuzle, manje alfa trosi nego sto ja popijem pive na dan, i to dosta manje.hhh

dams82 likes this.
  12. dams82

dams82 Komšija

Zavisi jel piješ iz granapa ili u kafani
    Ali vjerujem da je manje u svakom slučaju....

13. donjapa

donjapa Overclocker

Da li neko ima iskustva sa Citroenima C4 Picasso 2010-2012 godište? Rado ako @dino73n @dams82 imaju iskustva da podijele.

Gledam takav jedan za uvesti u HR da se ima kad se dolazi na kraće periode. Gledam još Fabia, Astra i MB B klasa isto godište. Svi su od prilike prešli 100-120.000 km.

14. dmr

dmr Veteran foruma

znaci u povratku ce bit 7,4 :D

15. dams82

dams82 Komšija

Realno nije to loš autić. Ako bi se koristio tako povremeno mogao bi dugo služiti. Jedino pokušaj izbjeći 1.6 hdi sa motorima 82 i 84kw. Crkavaju im dizne i možeš imati neugodnonost na godišnjem što ti nikako ne treba. Jer ono često crkne da ostavi na putu bukvalno.... Fabia je baš mali auto, ne znam koliko vas ima, ali uvijek se nešto tovari pa ne znam može li podmiriti potrebe. Astra ok, Mercedes B je nepristupačan za održavanje pa malo koji majstor ga želi raditi, to ti može praviti problem ako se pokvari, valja godišnji trošiti na ganjanje oko auta....

donjapa likes this.
  16. donjapa

donjapa Overclocker

Hvala drug

Pa nas je 2+1 ali punac i punica će češće ići tako da ne treba nešto pretjerano veliko. Pokušati ćemo imati dole stvari za godisnjeg tako da će najčešće biti relacija Zagreb - Pula i okolica. Valja naći nekog majstora dole isto koji će to servisirati.

Nekako nam je ovaj C4 zapao za oko. Ima ih sa dosta lijepom opremom isto. Pratiti ću malo da vidim šta naleti pa pošaljem kad nadjem nešto sto bi uzimao.

dams82 likes this.
  17. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Evo Kuća (okolina Tuzle) - Velenje i nazad potrosnja 5.5l, 80% autocesta, 3008 trosi kao i Octavia 1.9 tdi. Tako da price, otpor zraka, SUV, kitara čista. Ovdje ima i gotovo 1h guzeljanja na granicama i naplatnim kućicama.
    A nasuo sam pun rezervoar prije polaska i prešao 930 kilometara, još mi govori da mogu preći 200 km prije dolaska na pumpu.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Pa normalno da masa i aerodinamika igraju ogromnu ulogu, ali taj sam agregat manje troši od 1.9 a i moderniji je i oma manju kubikazu.

Sa druge strane kupio si auto i jedina opsjednutost je potrošnja, wtf

selvin, dams82 and Stevie_Ray like this.
  19. XTRage

XTRage Veteran foruma

1.9 je naprecjenjeniji motor ikad, obicni traktor sa laznim naletom „snage“.

selvin and Qler like this.
  20. Mujka

Mujka Komšija

Octavia bi max potrosila 5l