Asus eee laptop

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by woland, Jun 6, 2008.

 1. woland

  woland Aktivista

  ljudi, je li neko koristio ovo malo cudo tehnike? kakva su iskustva? je li tastatura previse sitna za tipkanje? isplati li se dati na ovo oko 550KM?

  EDIT: zaboravih pitati kakav je ovaj linux sto dodje na njemu? cula sam u nekoj reklami da je linux stavljen jer radi brze nego windows na ovakvoj konfiguraciji...
   
 2. Esh

  Esh HWB

  Naravno, no prije nego sto se eventualno odlucis za kupovinu, trebas odgovoriti na jednostavno pitanje - koja ce biti namjena ovog subnotebook racunara?

  EeePC je izvrstan dodatak vec postojem racunaru te se ne moze koristiti kao neki primarni notebook za "ozbiljnije primjene", no za pisanje kracih tekstova, provjeru e-maila i slicnih office poslice "on go", ovo je super stvar s baterijom koja traje nekih ~2.5 sata.

  Kada bi se poredile neke performanse ili hajde da kazem "ponasanje" default verzije XP-a u odnosu na instalirani Linux-bazirani OS, onda je svakako "brzi" ovaj Linux, medjutim uz par optimizacija moze se dobiti sasvim stabilan i iskoristljiv XP na EeePC.

  EeePC vrijedi tih para, no trebas uzeti u obzir da za nekih 500-600KM mozes naci i polovne notebook racunare sa vecim ekranom, diskom, vise memorije, brzim procesorom pa ako ti upravo masa EeePC-a ne igra glavnu ulogu, trebas i to uzeti u obzir.
   
 3. woland

  woland Aktivista

  zahvaljujem na odgovoru :smt003

  meni bi bas tako i trebao neki super lagani laptop samo za brzinsko provjeravanje poste i eventulano pisanje kada sam negdje na putu, a inace imam pc koji ne bih mijenjala ni za kakav laptop :wink: