Better Call Saul [spoiler alert]

Discussion in 'TV, muzika, filmovi i serije' started by sgtPepper, Apr 8, 2015.

 1. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Kako reče kolega donjapa, najbolje bi bilo da i otvorimo zasebnu temu za ovu seriju. Prva sezona je završena , iako me je zadnja epizoda ostavila ne previše oduševljenim, moram priznati da mi je Slippin' Jimmy pravo legao. Gilligan & Gould su zaista opaka kombinacija. Očekivao sam više humora u seriji, negdje pola-pola u kombinaciji sa dramom, ali ovo je možda nekih 80-20 odnos u korist drame, gdje je sa Breaking Badom taj odnos bio još veći. Ko god je gledao Breaking Bad, nema ni sumnje da će i ovo gledati, nekoliko fantastičnih referenci ima gje me je toplina stegla oko srca kako su to izveli :D

  [​IMG]

  Dalje, iako je glavni lik bio sporedan lik u Breaking Bad-u, cijela serija mi djeluje kao posebna i nezavisna koja je samo u istom svijetu kao BB. Definicija dobrog prequela. Mislim da ima nekih naznaka kako sam čitao po intervjuima da bi mogli negdje u drugoj ili trećoj sezoni vidjeti Pinkmana i Walta. Svjedeno, da ih i ne vidimo, aposlutno mi nije bitno jer je Saul serija za sebe.

  Ko zna, možda kada se završi Saul vidimo i Jessea poslije BB događaja. Prequel-Original-Sequel. To bi bilo :smt007

  S'all good, man! S'all good.
   
 2. donjapa

  donjapa Overclocker

  Meni na kraju samo zao sto znam da ce Mike-a koknuti, nekako mi on cijelo vrijeme drag, jos drazi sad kad ga malo bolje "upoznas". A sto manje znam sta ce biti kasnije, to bolje, bas sa uzitkom gledam svaku epizodu, kao BB, nije razocarala.
   
 3. forzamilan

  forzamilan Veteran foruma

  Jbt ja tek sad skontao da sam gledao drugu epizodu a prvu preskočio...
  Koji jbni fail :oops:
   
 4. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Odgledah prvu sezonu, brzo se zavrsi a nije se puno toga desilo. Vidi se da imaju na umu bar tri sezone pa nece da puno strpaju u prvu. Dok se kod serija kao sto je Prison Break sve desi u prvoj sezoni.

  I Breaking Bad je lagano krenuo, a znamo sta je bilo. :D
   
 5. zalizani

  zalizani Aktivista

  Saula sam pregledao od prekjucer do danas, a Breaking Bad sam veceras poceo (prvi put).:oops: Zahvaljujuci liku Jimmya :D