Kako reče kolega donjapa, najbolje bi bilo da i otvorimo zasebnu temu za ovu seriju. Prva sezona je završena , iako me je zadnja epizoda ostavila ne previše oduševljenim, moram priznati da mi je Slippin' Jimmy pravo legao. Gilligan & Gould su zaista opaka kombinacija. Očekivao sam više humora u seriji, negdje pola-pola u kombinaciji sa dramom, ali ovo je možda nekih 80-20 odnos u korist drame, gdje je sa Breaking Badom taj odnos bio još veći. Ko god je gledao Breaking Bad, nema ni sumnje da će i ovo gledati, nekoliko fantastičnih referenci ima gje me je toplina stegla oko srca kako su to izveli Dalje, iako je glavni lik bio sporedan lik u Breaking Bad-u, cijela serija mi djeluje kao posebna i nezavisna koja je samo u istom svijetu kao BB. Definicija dobrog prequela. Mislim da ima nekih naznaka kako sam čitao po intervjuima da bi mogli negdje u drugoj ili trećoj sezoni vidjeti Pinkmana i Walta. Svjedeno, da ih i ne vidimo, aposlutno mi nije bitno jer je Saul serija za sebe. Ko zna, možda kada se završi Saul vidimo i Jessea poslije BB događaja. Prequel-Original-Sequel. To bi bilo :smt007 S'all good, man! S'all good.
Meni na kraju samo zao sto znam da ce Mike-a koknuti, nekako mi on cijelo vrijeme drag, jos drazi sad kad ga malo bolje "upoznas". A sto manje znam sta ce biti kasnije, to bolje, bas sa uzitkom gledam svaku epizodu, kao BB, nije razocarala.
Odgledah prvu sezonu, brzo se zavrsi a nije se puno toga desilo. Vidi se da imaju na umu bar tri sezone pa nece da puno strpaju u prvu. Dok se kod serija kao sto je Prison Break sve desi u prvoj sezoni. I Breaking Bad je lagano krenuo, a znamo sta je bilo.
Saula sam pregledao od prekjucer do danas, a Breaking Bad sam veceras poceo (prvi put). Zahvaljujuci liku Jimmya