Bihnet

Discussion in 'Generalna diskusija' started by GV, Nov 19, 2004.

 1. GV

  GV Komšija

  Čini li se vama da Bihnet namjerno održava konekciju lošom samo da bi klepnuo više para, kako imam onaj zonelarm vidim da li je konekcija aktivna pa mi se tako često dešava da imam pauza po dvadesetak i više sekundi. Ne dešava mi se samo na jednom kompu, tako je i kod kuće. Nešto sam razmišljao, kada oni počnu kucati impulse, da li kada ostvariš konekciju ili od momenta kada se pojavi onaj ekran za pasvord, jel mi se često dešava da dobijem ekran ali dalje neće ni da se pomakne, tek iz 5 ili 6 puta. Ako već prodaju uslugu trebali bi naplaćivati od momenta kada ta usluga počinje tj kad se logiraš, u suprotnom se tako naplaćuje prazan hod, sitno za pojedinca ali kada se gleda ukupna suma mislim da je u pitanju dobra cifra, nebi imali džaba onakav profit (150 m KM)Ne vjerujem da je do mene jer ponavljam to mi se dešava na dvije razne konekcije, ali kad njih zovneš uvijek je ''do tebe'' iako nisi ništa mijenjao na svom kompu.
   
 2. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  sad si to skonto? to je opcepoznata cinjenica. najveci lopovi i lovatori na ovim prostorima. savjet - promijeni ISP, pa makar sporija veza bila. ja se trebam svaki dan bataliti ultre za gsm.
   
 3. BiceBolje

  BiceBolje Overclocker

  Sad treba ISDN uvest.
   
 4. Sleeper

  Sleeper Komšija

  ISDN skup za ono malo jada od veze :roll:
   
 5. Bimbrlok

  Bimbrlok Aktivista

  Evo ja sam uveo ISDN naj vise radi drugog telefonskog broja jer kako kazu nema vise slobodnih parica pa je to jedini nacin da uvedem drugi broj pa sam se prikljucio i na bihnet preko ISDN-a i sto se tice toga za iste pare kao i obicni dial up dobije se nesto kvalitetnija veza nema vise onog biranja broja i pistanja pa dok ga on verificira i pa hocel ubaciti nece uglavnom konekcija se ostvari za maximalno 2 sekunde znaci sve gotovo sto se tice verifikacije i ostalog i za 2 sekunde sve je spremno za surfanje internetom i nema onih izbacivanja kao kod dial up-a. Sto se tice brzine downloada prosjek mi je negdje oko 7.5kbps a na dva kanala oko 15kbps.

  U svakom slucaju nevolim ni ja telekom jer su naj veci lopovi u drzavi ali kad niko drugi ne nudi tu uslugu mora se kod njih a za iste pare dobija se ipak nesto bolje u odnosu na obicni analogni dial-up a modem kosta 40km u plusu
   
 6. ming

  ming Veteran foruma

  cable je zakon*

  *pridrzavamo prava na izmjenu
   
 7. Sleeper

  Sleeper Komšija

  bjezte od bichneta ko od crnog djavla[​IMG] ili bar djavla[​IMG]
  "kosta 40km u plusu"-ima ih moj jaran tri mogao si dobit za cvaju al hajd
  "Sto se tice brzine downloada prosjek mi je negdje oko 7.5kbps a na dva kanala oko 15kbps"-meni je 60-120Kb(Kilobajta ne Kilobita) za 33km mjesecno.koliko tebi dodje tel.+pretplata=?
   
 8. iskusni

  iskusni Komšija

  Sad ISDN priključak košta ja mislim 1 KM u bihnetu (ali privremeno)
   
 9. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  cable rocks. 1024 kbit/s :eek:
   
 10. BiceBolje

  BiceBolje Overclocker

  Do 31.12 je 1KM priključak, i to je gotovo jedini trošak uz ISDN adapter. Dobijaš bolju stvar za isto para u principu. Koliko bolju, to kasnije...
   
 11. Sleeper

  Sleeper Komšija

  imal ko(ISDN korisnik) da mi kaze koliko mjesecno kehne rapa?
   
 12. BiceBolje

  BiceBolje Overclocker

  Koliko manijačiš, toliko potrošiš.
   
 13. iskusni

  iskusni Komšija


  Ima moj frend a nekad nabije i 50 km (bez telefonskog računa) a račun za telefon mu bude otprilike 75-90 km
   
 14. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  skroz neisplativo.
   
 15. Bimbrlok

  Bimbrlok Aktivista

  A jesi ti smijesan mislis da sam ja to uzeo zato sto se meni uzimalo pored toliko usluga koje nudi i bihnet i logosoft??? To mi je sad za sad jedina opcija da koristim internet posto nemam kablovske nemoze mi BIP a ADSL jos uvijek nemoze na mojoj centrali tako da mi je jedino ostao ISDN i to cu koristiti dok sve dok ne mognem prikljuciti ADSL ustvari dok nam ovi iz telekoma ne obezbjede potrebnu opremu u centrali pa da prikljucim ADSL.
  I sve ono sto sam napisao sam samo navodio karakteristike ISDN-a a nikako nisam hvalio taj nacin pristupa internetu a sto se tice tvog jarana koji prodaje modeme po 20km pa sto mi bolan ne rece da ih ima pa da kupim od njega :twisted: od covjeka kojeg ustvari i ne poznajem a neznam uopste i da postoji a mogao si staviti u oglase pa bih mozda tako vidio :wink:

  Al hajde nismo svi u tvojoj situaciji pa da placamo 33km km mjesecno i prst u uho sto se tice telefona ali jednog dana i mi cemo pricati kao i ti :D :D :D
  veseli sto imamo BIP ili kablovski ili ADSL jednog dana bice bice :( :(
   
 16. ming

  ming Veteran foruma

  ja na poslu koristim konekciju koja ima realnih 30kb/s neograniceno tako da nemam problema kuci sa bih-netom :mrgreen:
   
 17. Sleeper

  Sleeper Komšija

  "pa sto mi bolan ne rece da ih ima pa da kupim od njega" :oops:
  bjezte od bichneta ako ikako mozete.
   
 18. Bimbrlok

  Bimbrlok Aktivista

  i ja kazem bjez te od bihneta
   
 19. jeretik

  jeretik Komšija

  U pravu si, veza se strasno pogorsala u zadnjih 2-3 mjeseca; i ja mislim da je to iz najnizih bitchnetovskih kapitalistickih pobuda :x
   
 20. syss

  syss Veteran foruma

  a ja se fino spojim na adsl, platim račun i gurnem prst u guzicu... e ljudi da mi firma to ne plaća, nikad ne bi uzeo. em je preskupo, em obavezno svaki drugi dan pukne na par minuta i sjebe mi poso.