Lakse ti je za pocetak dat im kljuc i papire da se prijave u MUPu za boravak. Tako sam ja isao prije 2-3 godine kod prijatelja (bez vlasnika). Mogu se raspitat sta tacno treba jer sam zaboravio, znam da smo imali kopiju ZK i neku izjavu/punomoc da nam dozvoljavaju boravak. Al' hajd nije ni cetvrtak daleko
Meni se isto desilo prosle godine. Sve se moze zavrsiti ako imas stelu u Banja Luci gdje se rade pasosi Onda i redovni pasos od 60KM dobijes za 7-8 dana.
meni je isto istekao pasos nekada u februaru mislim,nisam jos ni izvadio novi,jer nisam planirao nigdje ljetovati vani ali cu svakako uskoro izvaditi novi...neka se kiseli valjda je po novom sada trajanje pasosa 10 godina a ne kao prije 5 godina...pa onda nije ni puno 50-60 KM
50-60 KM stvarno nije puno sta god ljudi pricali. Jer ako nemas te pare u 5 ili 10 godina, kako ces imati pare da putujes? Pasos nije obavezan kao licna karta i da licna kosta te pare onda bi to bio problem. Znam da zvuci ostro, ali pasos je luksuz.
Znas onu legendu kad je neko rekao Vahidu Halilhodzicu (ako se ne varam) na nekom rostilju kod nas: "Jelde ovakvog rahatluka nema nigdje u svijetu?", pa on odgovorio: "Ima, samo ti nisi bio.".
Tako nesto sam ja htio napisati.. CG je loša, ali dosta nas nije bilo na boljem... Ja sam imao "peh" da sam na bračno putovanje išao u Kemer u neki hotel ultra all inclusive.. samo sto ti ne briju jaja milina... I kaze nema Jadrana nigjde... jok eto samo kod on valja...
Naravno. Ja generalno ne volim more i plaže, jednostavno mrzim sunce i vrućinu. Zato mi je ovo idealno, planinska kuća u prirodi 20km od mora, pa nek idu i rade šta hoće ja znam da ja neću nigdje maknuti Ono klasično apartman uz more neću više nikad, ono je samo patnja.
Bio sam iskreno skoro na čitavom jadranu ali, ljubaznost kao u CG nigdje nisam doživio. Svako ima nešto što mu odgovara. Naravno npr, ljetovao sam 5 dana u Monte Carlu, božanstveno ali...