Imam jedan nezaključani CDRW na kojem su mi podaci koji mi hitno trebaju. Problem se sastoji u tome što sam nedavno bio prisiljen da reinstaliram win i sada ne mogu da uđem u njega (snimljen je na ovom kompu) Postoji li neki način da se on naknadno zaključa kako bih ga mogao otvoriti, a da podaci na njemu ostanu netaknuti.
Još jednom, na CD RW imam podatke, kada je sniman ostavio sam opciju za dodavanje podataka, dok sam imao staru instalaciju XP mogao sam ga bez problema otvoriti na pržilici sa kojom sam ga i snimio. Reinstalirao sam XP i sada mi daje ''This briefcase can not be opened because disk is inaccessible! Verify that the disk is accessible.''
Eh hvala na linku, imao sam i ja namjeru tako da se informisem ali bi to sinoc kasno... Evo sam procitao i sad mi nije bas skroz jasno, je li ovaj program samo trazi izgubljene fajlove, tj. ostecene fajl sisteme na optickim medijima, ili moze procitati fizicki ostecene medije? Npr. imam ja CD od Need For Speed 4 kojem ima godina a i fuls je CD i vise ne mogu procitati trecinu fajlova sa njega. Da li ovaj program moze takvo nesta "iscuclati"?