Computex Taipei 2007

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Stevie_Ray, Jun 13, 2007.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

2. Esh

Esh HWB

samo da se nadovezem s kukalicom na thread.. trebao sam opet ici na computex, no tajvanska ambasada u bukurestu je odlucila da se drzi striktno svojih propisa te da mi vizu izda nakon 3 sedmice (a meni je trebala nakon 2 sedmice da bih stigao na put).. bez obzira na sve pozive, garancije, trgovinsku komoru taiwana i sl., ambasada nije htjela da popusti..

kasnije mi je tip iz trgovinske komore objasnio da se radi o principu, tj. njima su se zalili tajvanci koji su pokusavali da udju u bih, no nase ministarstvo ih je peglalo s vizama po 2 mjeseca i vise, pa je njihova ambasada, poucena tim iskustvima, odlucila da bude "maksimalno korektna".

tek teko propalo 50tak sastanaka, press konferencija, obilazaka i sl. jos sam morao svima da se naknadno izvinjavam za dogovorene sastanke i preuzete obaveze. tesko mi je kriviti samo njihovu ambasadu jer mogu misliti kakva su tek iskustva s nasima.. e alkalaju, srest cu te negdje vec =)

poslije svega, nisu se skidali s mog telefona par dana jer im je smetao jedan clanak tj. situacija koja se desi kada u google.com upisete computex visit.. haha..

3. iskusni

iskusni Komšija

Mogu misliti koliko si uživao u tome :lol:
    Da je meni otići na ovakav sajam :roll:

4. syss

syss Veteran foruma

nema ti tamo clockanja iskusni... samo poslovnjaci.

5. iskusni

iskusni Komšija

E hebiga sad..., mene poslovnjaci i interesuju, clockanje je hobi.

6. syss

syss Veteran foruma

lol.... ovo je bilo takozvano cimanje :D

nemoj iskusni sve tako ozbiljno.

7. zoi

zoi Veteran foruma

8. Stevie_Ray

Moja je brza ;) :mrgreen:

9. zoi

zoi Veteran foruma

jel misliš brža ili brza???trebao si napisati sa kvakicom da mogu skontat :? :p

a kakav je ovo LCD na zadnjoj strani skroz pri kraju?meni ovo lici na high-screen a ne wide-screen :? koliko sam vidio nemoze se oboriti :? bas me interesuje kako je igrat na ovakvim LCDovima :shock:

10. Stevie_Ray

11. iskusni

iskusni Komšija

Kakav review? To je 8600GTS :?

12. zoi

zoi Veteran foruma

nisi u toku nepratis nas bas najbolje ;) :p

a sad cu bas da pogledam rewiev.hm svidja mi se kako je ovo passive odradjeno ;) svejedno neide meni u komp :mrgreen:

13. iskusni

iskusni Komšija

Odnosi se na grafu, a ti si spomenu X2600 tako da ne znam o čemu vi razgovarate :?

EDIT: Evo tek sada primijetih ono "Stvorena za Stivijevo uho :D "

14. Stevie_Ray

alo ba :shock: :lol:

15. iskusni

iskusni Komšija

Ja idem odspavati malo 8)

16. zoi

zoi Veteran foruma

:? sta je smijesno daj majketi objasni :?: ja sam dao link na stranicu na kojoj su 4graf tako da sam morao objasnit na koju sam mislio kada sam rekao da je za tvoje uho :wink: jedino aki si ti mislio da ja govorim za 2600xt ili neku drugu :|

17. Stevie_Ray

Nego, nitko jos nije komentirao 10-ti part? :D

@zoi_mc: nije se odnosilo na tebe.

18. iskusni

iskusni Komšija

"Now, with eight processing cores, how do you actually make full use of it? We took the system, installed the latest Windows Vista Ultimate in it and then created two other virtual machines using VMware Workstation 6. One of the virtual machine was an Ubuntu Linux Desktop and the other was based on the older Windows XP. Both virtual machines were made to run tasks, as if they were another two other PCs, while the main base system was running a multi-core benchmark simultaneously. All three instances of the operating system executed flawlessly. This little demonstration showed how a typical power user could make use of Intel's virtualization technology to do more on his multi-core PC, by running other operating systems at the same time (without the hassle of configuring a multi-boot system). Basically, the idea is to do more in a single machine. More performance with less hardware, and much less power. "

Ništa čudno :)

19. Vedo

Vedo Moderator

jojjj da mi je ovo, render time 2x core=20h, 8x core=5h :cry: :cry:

20. iskusni

iskusni Komšija

Hoćeš ti da rendaš sa low-end C2D :lol: