**Cooler Master Cosmos 2**

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by KingT, Jan 5, 2012.

 1. aNaToMiC !

  aNaToMiC ! Overclocker

  Bolje se bavi nekim korisnim stvarima,nego mene osudjivati po mojim godinama ;)
  Kako ti znas da ne bih mogao dignuti,to ti probao,a nisi mogao,pa odma znas da ja ne mogu,bas ti hvala sto se brines o mom zdravlju i upali misica pozz :smt006
   
 2. Looney

  Looney Komšija

  Reče čovjek sa Tt case-om :mrgreen:
   
 3. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Pa PS3 je jeftiniji od ovoga, a nemoj mi reći da je lakše napraviti PS3 i uz manje troškove nego ovo kućište. Ovdje je samo neki fancy dizajn, ne sporim da je kvalitet, ali ova cijena za kućište je smiješna.
   
 4. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Kakve to veze ima sta je lakse napraviti? Uvijek je i u svemu postojala klasa u kojoj se ne postavlja pitanje da li se isplati. Takvi proizvodi se kupuju bez obzira na cijenu. Ako raspravljate o tome koliko je zarada proizvodjaca na ovom kucistu, koliko kosta proizvodnja i slicno, onda to kuciste nije za vas. Cosmos je top model u ponudi Cooler Mastera, i kao takav napravljen je vise kao reklama nego proizvod na kojem ce se zaraditi. Na svako Cosmos 2 kuciste sa marzom od 100%, prodati ce se hiljade drugih modela sa marzom od 5 ili 10%.
   
 5. sgtPepper

  sgtPepper Overclocker

  Niko nije ništa spominjao da li ga treba kupiti ili ne, ja sam samo napisao da bi bilo interesantno vidjeti cijenu koštanja i to je to. Evo tražim po internetu, nigdje ne mogu da nađem cijenu koštanja bilo kojeg kućišta, baš me interesuje koje su otprilike marže na ovome.
   
 6. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Pa to zavisi od milion faktora, ne samo od troskova proizvodnje. Mnogo su veci i troskovi marketinga na Cosmosu nego na nekom Elite kucistu. Kao sto rekoh, nema tu na kraju neke zarade jer se ne proda dovoljna kolicina, a troskovi razvoja, proizvodnje, marketinga i na kraju distribucije su daleko veci nego kod nekog jeftinijeg modela.
   
 7. meni mjera
   
 8. Qler

  Qler Veteran foruma

  Nekome je i Cosmos mjera...
   
 9. NAILS

  NAILS Moderator

  Nisam pogledao detaljno specifikacije i review-e ali, ima li opravdani razlog zasto tezi 20kg ili su negdje nasuli malo olova ? Pa toliko je teska olimpijska šipka za tegove.
   
 10. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  U pitanju je Ultra tower, koji je u visini 70 cm i moze udomiti XL-ATX ploce i trinaest 3.5" HDD, znaci ogromno kuciste, predpostavljam da i aluminijum koji je koristen nije bas tanak tako da je tezina opravdana.
   
 11. Looney

  Looney Komšija

  Dobar dio mase otpada na ručke i nogare :)
   
 12. GW

  GW Moderator

  Svaka stranica je po 2.5 kg. :D
   
 13. Sena

  Sena Veteran foruma

  Kuciste je super, iako po mom licnom misljenu bolje je uzeti HAFX, cisto jer ne vidim potrebu da se krhne 200-300KM vise od HAFX.
   
 14. Sena

  Sena Veteran foruma

  Obsidian valja, ali ako se koristi Water Cooling, na zraku je smjesno kuciste za tu cijenu.
   
 15. GW

  GW Moderator

  Ima edit opcija umjesto duplog postovanja.
   
 16. NAILS

  NAILS Moderator

  Sve je to meni jasno, masivno ovo ono.. ali znam sta znaci 20kg željeza.. jos kada uzmes u obzir da je alu i plastika.. hmm.. moram naci "review" gdje je neko ovo lagano sa brusilicom rastavio na proste faktore. Mozda su sakrili negdje zlatnu polugu.
   
 17. Sena

  Sena Veteran foruma

  Jbg. promaklo, halali.
   
 18. GW

  GW Moderator

  Još jedna greška i ban. :D