Cudan problem-mreza,router,modem ili sta vec

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by SpookyMoO, May 10, 2013.

1. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Dakle,pisao sam malo o ovome problemu na bihnet adsl topicu.
    Ne znam gdje da stavim ovaj topic jer ne mogu da skontam da li je problem u sw ili hw.
    Dakle,pored standardnih problema sa internetom od nedavno imam jako alienski problem vezan uz sam game hosting(njihov website,ftp i sam server) pa se nadam da neko ovdje moze da odgonetne u cemu je stos.
    Dakle,imam problema sa pristupom bilo serveru,bilo ftpu bilo gamepanelu na gamehosting.ba stranici.
    E sad dolazi ona cudna stvar:kada imam pristup ftp serveru,nemam pristup web stranici,ali imam pristup serveru.Ukoliko je pak obrnuta situacija,dakle ako nemam pristup ftpu,imam web stranici i serverima,ali ukoliko imam pristup i ftpu i web stranici,onda nemam pristup ni jednom serveru koji oni hostaju niti rcon-u preko rcon toola.Svi se nalaze na bhtelecom infrastrukturi.
    E sad,probao sam sve zivo:
    #Hard reset i modema i routera i ponovna konfiguracija
    #Konektovanje samo preko modema bez rutera
    #Instalacija ddwrt na router
    #Ciscenje dns kesa,historije i ostalih djidja
    #Cista instalacija linuxa(Dakle na linuxu friskom je isti problem)
    #Na 4 racunara je ista situacija
    #Prekontrolisao hosts file i vratio ga na defaultni za svaki slucaj
    #Win je cist bez virusa i ostalog smeca redovno se cisti
    #Nista nije instalirano novo u zadnje vrijeme od prije pojave problema
    #Probano bez av-a,bez firewall-a
    #Jedino sto sam povezao jesu ovi problemi sa netom,tacnije jako izrazen packet loss.
    #Dakle,sjeckanje videa na yt,prekidi u voip razgovorima sa pauzama 2/3s kada ili ne cujem sagovornike ili oni mene,pauze u file transferu,time out-i itd itd

Sta dakle moze biti uzrok ovom cudnom problemu koji se tice konkretno samo odredjenog IP subneta konkretnije 80.65 ???
    Konkretno ne mogu da povezem kada proradi jedno,drugo ili oboje odnosno kada nesto radi a nesto ne.Nema pravila,nekada reset rutera pomogne jednom a nekada drugom ili trecem!

P.S. Preko VPN-a sva 3 servisa uspjesno rade!!!

2. AdoSA

AdoSA Komšija

Kako se kacis na net? Imas svoj router koji ide na njihov? Ako je tako probaj zaobici svoju mrezu tako sto ces se direktno spojiti sa adsl routerom koji si dobio od telekoma i onda provjeriti koliki ti je packet loss.

3. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ado napisao sam da sam se direktno spajao preko telecom rutera ali isti problemi.E sad nesto vracam vrijeme iako mislim da nema veze jer je sve do sada radilo.Ja sam od telecoma dobio tplink wireless modem-router koji sam dao djevojci a kod sebe sam ostavio stari moj thomson speedtouch modem router na koji je nakacen tplink wirelss r.E sad,gledam u ovom modemu u postavkama da stoji za VPI/VCI 8/35 je li ovo tacna postavka ili je ovo mijenjano.Napominjem sve je radilo normala do prije 15ak dana kada je krenuo problem sa sjeckanjem a zatim i pristupu ftpu i ostalo.Generalno me net zahebava otkako su povecali brzinu

4. Reznor

Reznor Overclocker

Imao sam jedan slican problem, doduse kod mene je kablovski txtv. Uopste mi se nisu htjele otvoriti pojedine stranice, primjer jedne je cafe.mobil.hr, cak sam mislio da stranica vise ne postoji dok mi neko nije javio da radi normalno.
    Takodjer imam modem nakacen na TP-LINK router, modem je Cisco.
    Ako hoces probaj ove moje postavke.
    MTU: 1480
    DNS Servers: 208.67.222.222 , 208.67.220.220

5. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Hvala druze ali open dns vec koristim,a i mtu mi je 1480 dakle defaultni.Probao sam i google dns kao i bihnetove ali isti djavo.Isto da me blokiraju na ovim IP adresama.Nema uopste pravila.Nekad radi jedno,nekada drugo,nekada ni jedno ni dr.Sad mi ne radi ni ftp,ni stranica niti servere vidim!
    Nesto mi se cini da je neko spominjao za ove vpi/vci vrijednosti da su promijenjene,neka neko kaze ako zna please.
    Interesantna stvar je da preko VNP-a sve radi :evil:

6. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

I kako da je ovo normalno: imam pristup web stranici a kada je pingam time out!!???

7. Mujka

Mujka Komšija

ping se moze zabranit na serveru
    tako da iako ne mozes pingat stranica i dalje radi

stavi bihnet dns

Primary DNS: 195.222.60.60

Secondary DNS: 195.222.32.30

8. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Probao procitaj gore a ping je prolazio i prije :(

9. fipi

fipi Aktivista

Nemogu otvorit www.gamehosting.ba, ako treba pomoc i oko ftp-a, send info na pm pa cu probat upas.

10. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

A to je to druze hvala ne treba, neces moci.Samo mi je taj info trebao.
    Kako ce ovo rijesiti oni, ja pojma nemam.Povukao sam neke veze pa cemo vidjeti.

11. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Jadan ovaj BHT i njihova infrastruktura.

12. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Evo i potvrde sa bht foruma jos slucajeva http://forum.bih.net.ba/showthread.php?p=1601939
    Edit: jbg mora se biti regan da se post pogleda.Uglavnom masa ih prijavljuje isti ili slican problem.

Edit2: problem rijesen.Do bhtelecom-a je bilo naravno.