http://www.info.ba/novost.aspx?id=5164 Aurora sa vodenim hlađenjem Alienware, firma koja sastavlja posebne mašine namijenjene igračima, predstavila je svoj prvi model koji koristi vodeno hlađenje. Prema tvrdnjama firme, ono 30% poboljšava termalne performanse mašine, smanjujući buku na ispod 30 dB. Aurora 7500 je bazinara na preskupom Athlon64 FX 57 procesoru (iako kupac može birati i neki slabiji procesor), 1 GB DDR2 memorije niske latencije, ima posebno napucanu verziju GeForce 7800GTX grafičke kartice i koristi Microsoft-ov Windows Media Center OS. Pomenuta grafička kartica označena sufiksom KO u stvari je overclock-irani model koji uobičajene 430 MHz / 1,2 GHz specifikacije podiže na 490 MHz / 1,3 GHz. Naravno, kupac sa dovoljno dubokim džepom može birati dvije ovakve kartice u sistemu, koji je već SLI-kompatibilan, kao i ostatak komponenti. Ali, šta god da izabere, ne može proći jeftino, jer se radi o vrhunskoj mašini za igranje. A to danas košta. Nesta je truhlo u drzavi Danskoj?
pa dobro, malo razmisljaju unaprijed 8) znas ono, eee kad smo mi rekli da ce biti amd s ddr2 o.t. daj molim te one testove, trebaju mi.
AMD nece na DDR2 josh ihihi...sta che koji klinac kad je DC DDR400 dovoljan za X2 procesore a o DC DDR500 da i ne pricam.
Mislim ljudi su skontali kako da ubacuju desktop graficke u svoje laptope...... Nedavno sam isao na sajt i ono kao sklopio konfu elem za te pare mogu uzeti 40 dobrih makina i otvoriti najzeshchi game centar u jugoistocnoj europi elem cifra je bila oko 45000$ bez betonskih zvucnika