Dedicated server

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by JasonH, Aug 22, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JasonH

JasonH Aktivista

Imam par pitanja :
    Znaci zanima me kako to funkcionira ?
    Naprimjer ja kupim masinu koja bi bila solidna za dedicated servere , eh sada kako da ja nju prebacim u njemacku , kako da je stavim u one njihove data centre , jel se to placa puno ili kako ide ?

2. Moncho

Moncho Komšija

Heeheh zaboravi na to, veoma mali broj firmi i opet si ogranicen na nasu zemlju, nudi nesto tako, da ti uvezu tvoju masinu u njihov LAN. Obicno se to kupi u paketu, dakle oni ti daju masinu i placas odredjenu svotu nofca ( pozamasnu ) mjesecno i spajas se putem remote iz windowsa ili pak nekog drugog programa.

3. tux_

tux_ Aktivista

To sto trazis zove se colocation.Njih puno ne zanima kako ces im to poslati.. mozes i Fedexom.. Dogovoris sve prije,posaljes server i kad dodje oni ga osposobe i posalju ti podatke.Pitanje je imas li toliko $ ? :). Zar nije lakse kupiti dedicated server? Znaci njihov hardware,njihova struja,njihova mreza,njihovi ljudi sve to za 100-ak € mjesecno. Moras imati u vidu da je EU mnogo skuplja od Amerike. U USA mozes za 100€ dobiti neki quad/xeon sa 4GB RAM-a i neka 2-3 TB bandwitha. Sto se tice Njemacke preporucujem Netdirekt datacentar http://www.netdirekt.de/c/cms/front_con ... 3&idlang=1 , iako je neki najbolja solucija Holandija (ako iams klijente i u EU i USA i Aziji.. ).Ako su klijenti samo s ovih nasih podrucja onda je Frankfurt i Nedirekt najbolji bet.. ping je nekih 40-50 ms

4. JasonH

JasonH Aktivista

Ma samo sam baziran na Bosansko trziste , mozda po koji server u Hrvatsku .
    Nego imam pitanje :
    sta mislite o crohoster.info i imatel jos neke firme da mi ponudite za iznajmljivanje?

5. tux_

tux_ Aktivista

6. JasonH

JasonH Aktivista

Evo jaran mi bas sad govori da je to iz net direkta . Pa zasto bih otvarao 2 teme kada imam 1 na isti naslov :D .

7. JasonH

JasonH Aktivista

Samo da javim da sam iznajmio dedicated
    e2180
    moze lock , cya

8. Moncho

Moncho Komšija

svakako najvazniji parametar te masine je CPU :) :lol:

Thread Status:
Not open for further replies.