Dizajnerska konfiguracija - hitno

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by syss, Nov 23, 2005.

1. syss

syss Veteran foruma

ajmo ljudi dizajnerska amd konfa... trebam dvije konfe, jedna za web i jedna za off-line dizajnera.

puno rama i brz disk? da li na još nešto moram pazit?

2. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Mac Mini. :wink:

3. Qler

Qler Veteran foruma

sad ce sulu :D

4. ming

ming Veteran foruma

Necu nemam vise zivaca :mrgreen: , uzmi kakav proc sa mocnom FP jedinicom.

5. syss

syss Veteran foruma

e ljudi hitno mi je, moram narudžbu napravit za 2 kompa... ako imate kakve konkretne prijedloge - recite.

6. HamziBeg

HamziBeg Komšija

Puno rama, brz disk (Raid Stripping čak do 95MB/s), tiha masina (da ne izvlaci zivce), grafa sa brzim 2D-om (Adobe Photoshop CS2, i vektorski programi cijene to) aaa... ne znam sto jos... dobar LCD monitor :)

Neku tihu tasteturu (neklepetušu) te neki dobar mihonja sa omekšanim ivicama, nešto od prirodnih materijala da ne izaziva elergiju a da je udobno pod rukom :p

7. syss

syss Veteran foruma

ima već samsung 959nf za te kante spreman. grafa s brzim 2d as in matrox?

8. ming

ming Veteran foruma

Ma ne to sve proc renda, kakav 3500+ venecija ako nece biti klokanja.

9. syss

syss Veteran foruma

a intel ht?

10. djambo

djambo Aktivista

ili neki intel sa ht-om ili amd san diego jezgra recimo 3800+ sa puno rama brz hard i netreba tolko ako se nece bavit i video obradom

11. NeTRa1der

NeTRa1der Komšija

rodjak mi se bavi tim web dizajnom, i njegova konfig. je dual Xeon na 2,4ghz, 1GB DDR266, ATi FireGL X1-128 i 2xHDD-a...

kao sto je vec navedeno, bitan je dobar proc. (mislim da Intel HT nije los izbor, mada i AMD ima jako dobrih proc. za te poslove :) ), dosta memorije i brz disk (po netu i casopisima sam citao da je WD-ova Raptor serija jako brz disk...sad je li to tacno ili nije :? )

12. Neo Bahamut Zero

naravno da je Raptor najbrzi IDE hdd jer se vrti na 10.000rpm, odn. on je kombinacija SCSI i ATA133 tehnologije. nedostatak mu je kapacitet od 76GB koji se jos smanji za 7% prilikom formatiranja. ako ce uzimati zvijer od koje ce zaradjivati (velike) pare onda nek ide na Boxx.
    ja bih na Syss-ovom mjestu ganjao neke mATX ploce i prosjecan proc ako treba samo za net. ako se ima malo vise love, onda su Shuttle barebone kucista odlican izbor. cak sam gledao i nove VIA nanoATX ploce, koje imaju sve integrisano osim ram memorije (da, i procesor) i vjerovatno bih uzeo tu varijantu da mi treba samo za web/divx/mp3 uz nepostojanje buke.

13. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Nemoj intela uzimat jer neces moc raditi (citaj glasna mashina)
    uzmi sljedece
    AMD 3500+
    2x1gb dual chanel pack npr od geil corsair ili kingstone
    Asus AN8 deluxe
    2x74gb raptor u slipstream modu
    neku grafulju koja ce to izdrzati npr ati x700pro ili gf 6600
    ako se mozes protegnuti za quadro modele onda njih uzmi
    i naravno neko veliko i tiho kuciste

p.s.nezaboravi hladnjake za hdd l

14. Neo Bahamut Zero

hdd diskovi u slipstream modu? sta ti je to svega ti? ja znam samo za raid.

15. Qler

Qler Veteran foruma

da nije u warp pogonu :D

16. Shenron

Shenron Komšija

3800+ X2 .... 2GB memorije... 2x74GB raptor u Raid :)

I neku Matrox ili ATI (ipak ima bolju sliku) graficku i naravno dobar CRT monitor :)

17. [tota]

[tota] Aktivista

E sad i vi pretjerate... nije rekao da ce raditi 3D dizajn :D
    Mislim da bi A64 bio pravilan izbor, 1GB RAM-a, 6600GT
    te kombinacija Raptora 74GB i npr. 160GB Seagatea sa 8MB cachea ;)
    I samo da se zna, dva Seagatea 80GB 8MB cachea u RAIDu brza su od raptora pa razmislite ;)
    Za web mozda i nesto slabije ali dobro bi i ovo bilo :D

18. syss

syss Veteran foruma

ma vi ga pretjerate... photoshop, indesign, fireworks, flash, dreamwaver, adobe, corel... znači sve što prosječni celeron može tjerat :D

ideja je bila 3000 venice, epox nf4 ultra ili neka intel 3.0 ht kombinacija, 2gb BILO kojeg rama, seagate 7200.9 sata II, tužna grafička (x300 ili sl.)... samsung 959nf već postoji, ostalo nebitno.

19. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

oooooo tek sam bio ustao ....a provale sorry mislio sam na striping
    sorry

20. HamziBeg

HamziBeg Komšija

Pa tako nešto... kada sam msilio na brzu 2D grafiku, gledajuci PCmark 2004 testove i kada dojde do testiranja onih letecih prozora... neke grafike se jednostavno vuku na tom testu (9550) ne znam kako ide X300, koliko se sjecam da je dobro furalo :)

Nemoj niposto od Intela ni Celerona... a ako vec hoces (ne znam iz kojih razloga bi) onda nemoj ga stavljati sa fabrickim hladnjakom... nakon nekoliko mjeseci ce ti neko obiti konfu o glavu :D.

Web dizajn i graficki dizajn... daj to se moze i na semperu raditi :) Nema nista zahtjevno.. web dizajn se svodi na kucanju kôda i rad sa sitnom grafikom (znaci najveca slikica u photoshopu bi mogla biti 800*600) sve dugmici, banercici i ostale stvarkice... testiranje stranice ce raditi na svojoj masini ili odmah FTP upload... pa valjda ako testira na svojoj masini brze ce raditi od "dual hibrid boosted 56k konekcije" :D