Do čega može biti problem

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Dr. X, Dec 16, 2006.

 1. Dr. X

  Dr. X Novi član

  Jaran mi već duže ima problema sa PC-om prije bi se jednostavno sam iz čista mira ugasio, a u zadnje vrijeme nije mogao raditi duže od 5 sekundi. Rekao sam mu da nabavi novu napojnu i uzeo je Codegen 400W jer je i stara bila na 400W. Ali sada može da upali PC, lampica mu gori i čuje se rad računara, hladnjaci na grafičkoj i procesoru rade, ali monitor ne radi. Monitor izgleda uopšte ne učitava rad računara nego lampica na njemu jednostavno blinka kao da je PC izgašen. Pa da li mislite da je problem do CPU ili do monitora?
   
 2. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Jel' probao vaditi bateriju sa maticne?
   
 3. ming

  ming Veteran foruma

  Clear CMOS, pa izvadi modem ako imas pa probaj krehnut. Druga faza iskopcaj sve kablove samo ostavi komponente da upalis i dobijes post screen. Ako ne upali javi se opet.
   
 4. NAILS

  NAILS Moderator

  kao sto je rekao sulu, iskopcaj sve kablove iz racunara, posebno USB i ostavi samo one nuzne za pokretanje racunara, drugo, moze bit da mu varira napon u uticnici pa da ima problema, rijetko ali i to se desava, znaci neka proba skopcat na drugu uticnicu, i de malo opisi kakve se promjene desavaju i imal ih kada radi 5 min pa se ugasi, mislim prije posto sad kazes da se ne pali monitor
   
 5. zilo

  zilo Komšija

  Imao sam isti problem. Rikno procesor. Nisam nesretan, jer sad imam najmocniji privjesak u raji :mrgreen: .
   
 6. shock

  shock Aktivista

  Ja sam imao slične probleme, a kriva je bila memorija.
   
 7. iskusni

  iskusni Komšija

  Nek' izvadi neke dijelove i nek' ih proba kod nekoga drugog, to je najefikasniji način za provjeru :wink:
   
 8. Dr. X

  Dr. X Novi član

  Izgleda da je problem u grafičkoj. Serviser mu je rekao da se zapušila ili nešto sl. da je kabal otišao. pa nema signala na monitoru, hvala na pomoći ipak.
   
 9. Peacemaker-HS

  Peacemaker-HS Aktivista