Dobar servis mobitela

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by SpookyMoO, Jan 24, 2013.

 1. Piroman

  Piroman Komšija

  E u ovome je problem kod naše raje! A buraz i ja smo srećom saburli pa smo čekali određeno vrijeme (ja 2 mjeseca, buraz čak 3) uz redovni pregled pik-a dok nije naletila prava ponuda! Ne kaže se bez razloga "Žurba je od šejtana..."! :smt002
   
 2. iPlay

  iPlay Komšija

  Da oživim temu. Mali je prije 2 mjeseca bacio Nokia 7 Plus u vodu pa ako ima neko preporučiti korektan servis? Proibali smo sa rizom i da ga osusimo, ali se ne pali.
  Ima li neko preporuku? (Može i Dobrinja).
   
 3. xman

  xman Komšija

  Isto mi se desilo na nekom samsungu skoro,i nema mu spasa. Tako su mi rekli u svim servisima u Tuzli.
  I da to kao vazi za sve mobitele svih proizvodjaca.
   
  iPlay likes this.
 4. nivla

  nivla Aktivista

  ma taj 7 plus nema niko adekvatnu opremu da ga rastavi, display cikne u sekundi, a da bi ga cistio mora se rastaviti, puno truda za mobitel od 150-200km, nedavno je zamjena konektora punjenja koji kosta 10km izasla 80, jer sam morao kupit display posto niko nije htio da ga primi, bilo je daj sta das, da ne govorim da se novi display morao zalijepit industrijskim ljepilom jer nema sarafanja, jeftinije kupit ispravan nego se smarati sa necim ciji su rezultati upitni
   
  iPlay likes this.
 5. iPlay

  iPlay Komšija

  Sve jasno, hvala na feedbacku.
   
 6. NAILS

  NAILS Moderator

  Da pitam ovdje. 18-tog ce biti tacno mjesec dana kako sam predao telefon na servis a ploca koju cekaju se ne nazire. Niti uopste imaju datum kada bi mogla biti kod njih tako de telefon nece sigurno biti zavrsen ni iduce sedmice. Pa me zanima kada bih mogao po zakon traziti drugi uredjaj? Telefon je kupljen u Eronetu i servisira ga Mobis. Nisam do sada ni jednom isao u Eronet, nemam sta ljude smarati niti mi se ide tamo stalno ali me zanima koliko sada po zakonu imaju pravo zadrzati uredjaj, 45 dana ili.. ? I da li je neko imao slicna iskustva sa potragom novog telefona preko Eroneta. Thx.
   
 7. ming

  ming Veteran foruma

  42 do 45 dana ne sjecam se vise koliko je zakonski rok. Dužni su ti dati drugi telefon (adekvatnu zamjenu) ili povrat novca.
   
 8. Qler

  Qler Veteran foruma

  45 dana od primanja u servis. Sad, samo da li imas od njih papir fino popunjen kad si tacno predao mobitel na servis.
   
 9. Picoooka

  Picoooka Aktivista

  45 radnih dana bez vikenda sto znaci oko 2 mjeseca otprilike.
   
 10. NAILS

  NAILS Moderator

  Hvala momci. Sve je regularno. Ljudi iz servisa su jako ljubazni. Nije nicija krivica samo dijela nema. NE zelim ni da eronet smaram pa me zanima samo kada mogu otici.

  Nista, idem do njih pocetkom iduceg mjeseca pa cu vidjeti sta kazu.