1. X-Factor

  X-Factor Komšija

  Posto vidim da niko nista ne spominje, da otvorim temu vezano za novi first Beta V7 client, koji sadrzi i uniprocesor, smp i gpu client. Ono sto je meni najbitnije ATi OpenCL support (fahcore_16).
  detaljan info:
  http://folding.stanford.edu/English/WinGuide#ntoc1

  Download:
  https://fah-web.stanford.edu/projects/F ... etaRelease

  po defaultu ATi kartice ce raditi sa fahcore_11, da bi dobili fahcore_16 wu koji radi preko opencl-a u config.xml dodajte red: <client-type v="advanced"/>

  Evo jedan screen, napokon prihvatljiv PPD, kartica vuce upola manje ampera nego pri crysis 2 igranju, i ne grije se po meni uopste:

  [​IMG]

  5870 bi trebala da ima nesto vise od 10K ppd na stock frekcencijama.
  Mana je sto i dalje prilikom foldanja sa ATi GPU cpu usage povisok. Nisam probao sa dodavanjem variabli kao sto je to bio slucaj kod prijasnjih verzija. Ipak je ovo prva beta, pa se nadati jos boljoj optimizaciji. Uglavnom, ATi vlasnici napokon se pokrenite malo :)
   
 2. Esh

  Esh HWB

  Zvuci super zanimljivo, no posto mi je baterija pri kraju, kako je rijeseno s ovim klijentom rad CPU+GPU, ako je neko vec probao?
   
 3. X-Factor

  X-Factor Komšija

  Probao ja sinoc, SMP na sva 4 jezgra, i gpu usage je pao samo za nekih 3-5%... Moze se vrlo lako u konfiguraciji upisati broj jezgara koji ce se koristiti za smp client (fahcore_a3 je u pitanju). Uglavnom SMP windows client se ne razlikuje od prijasnjeg ni po cemu koliko sam ja skontao, ali je jako dobro sto je sve na jednom mjestu, sto je pregledno, nema potrebe za bilo kakvim monitoring programom.
  Probao sam sa upisivanjem 1,2,3,4 jezgra, i pri restartu klienta nastavi sve ok istu jedinicu uz to sto se koristi ili ne koristi odredjen broj jezgara. U svakom slucaju napradak :)
  Cijelu noc je komp radio, CPU+GPU bez ijedne greske, pri kraju su jedinice pa cu veceras to zavrsiti da vidimo ima li problema sa slanjem rezultata.
   
 4. Esh

  Esh HWB

  Nisi me najbolje shvatio. Da bi pokrenuo CPU+GPU, da li i dalje trebas dvije instance pokrenuti, dvije instalacije i slicno?
   
 5. X-Factor

  X-Factor Komšija

  Ma ne, ide samo jedna instalacija. Na slici ispod Identity dodas Slot SMP, jos jedan gpu, sta god hoces i to je to, postat cu kad dodjem kuci kako to sve izgleda...
   
 6. k0ST

  k0ST Aktivista

  Evo i ja sam se prebacio na V7, fino radi. Puuuno jednostavnije nego ranija yafrkancija sa VM/linux i preglednije nego posebni SMP i GPU klijent.
  X-Factor kakvi su ti rezultati? Nema te na statistikama hwb tima?
   
 7. selvin

  selvin Moderator

  Pogledaj mu sig.
   
 8. k0ST

  k0ST Aktivista

  selvine, spameru - nevidim nikakve rezultate, zato i pitam.
   
 9. Bio_Sam_Zmijanac

  Bio_Sam_Zmijanac Overclocker

  i jel sigurno preci na taj novi v7
   
 10. k0ST

  k0ST Aktivista

  S obzirom da je beta vjerovatno i nije skroy stabilno, ali ako koristis GPU i CPU klijent jednostavnije je za konfigurisanje i preglednije.
   
 11. X-Factor

  X-Factor Komšija

  Nisam par dana foldao, a bio sam poceo sa nekih 3000PPD, pa sam radio na otpimizaciji hladjenja u kucistu pa cu sada poceti ponovo. Pored SMP-a sad ide i GPU, pa cemo vidjeti koliko to izadje sa ovim bonusima, fali mi jos koji wu da odradim onih 10 u zadanom roku.
   
 12. Esh

  Esh HWB

  X-Factor, u kakvom si to bolan timu?:D
   
 13. X-Factor

  X-Factor Komšija

  U nasem? :D
   
 14. Esh

  Esh HWB

  Gledao sam u pogresnp pa sam se prevario k'o i k0st :) Dva padose na istom :D
   
 15. X-Factor

  X-Factor Komšija

  Tamo sam MrNice, al definitivno hwb team od pocetka :D Sinoc uploadovana prva gpu jedinica na V7 bez ikakvih problema ;)
   
 16. Esh

  Esh HWB

  Ima li neki fazon da se pauzira pojedinacni klijent, tipa samo GPU?
   
 17. k0ST

  k0ST Aktivista

  Ima, ali ne radi bas najbolje :lol: (nastavlja foldati, ali ne preuzima novi WU). Postavi Client na manual, da ti ne starta sa loginom u Windows, pa pokrenes klijent koli hoces. Jedna od finih prednosti novog klijenta je da preuzima novi WU par minuta prije nego zavrsi postojeci, pa nema one male pauze. Mana je da jos uvjek ne prijavljuje tacne bodove/PPD za SMP klijent.