Ford Mondeo MK3 lampica goriva

Discussion in 'Generalna diskusija' started by emirsehic10, Sep 20, 2016.

 1. emirsehic10

  emirsehic10 Aktivista

  Pozdrav...Interesuje me ima li neko mondeo mk3 limuzinu ili karavana nema veze, kod mene je limuzina ?
  Naime, nije mi jasno na kojem principu radi ova lampica koja se pali kada je gorivo pri kraju.
  Kod mene je slučaj da kada je kazaljka blizu nule lampica se upali, malo radi i ugasi se. Nakon odredjenog vremena voznje ona se ponovo upali i radi konstantno neki period (sto treba biti normalno) ali kasnije se ponovo ugasi a ja goriva ne sipam, goriva je sve manje.
  Nisam jos testirao, ali moracu da vidim, da se mozda ne pali na 2 nivoa, kada npr. u rezervoaru ima 5l i kasnije na 3l goriva, naprimjer.
  Evo primjer danas sam krenuo u grad lampica konstantno gori, kazaljka goriva pri kraju, normalno, vratio se kuci, ponovo nakon 1h otisao u grad, ponovo radi, parkirao, obavio neki posao (15-ak min.), vratio se u auto, krenuo kuci, lampica ne gori a gorivo nisam sipao, nije mi jasno kako cas se pali cas gasi, malo me buni pa ako neko ima mondea da mi objasni ako je imao iskustva sa ovim.
  Inače u pitanju je limuzina 2004. god. 2.0 tdci 96kw 130 ks, noviji model, redizajn onaj.

  Hvala unaprijed
   
 2. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Plovak ti je pri kraju.
   
 3. emirsehic10

  emirsehic10 Aktivista

  Misliš ?
   
 4. anel007

  anel007 Komšija

  zamjeni auto za jeftinije pa valjda to neces vozati sa 5l goriva u rezervuaru

  mislim nije da te zezam nego se pisalo na forumu (mislim da je dino pominjao) da dizne kod tih fordovih motora stradaju zato sto se voza sa malim nivoom goriva u rezervuaru a dizne se hlade putem goriva ili tako nesto, cisto da zbog tih 5l ne napravis sebi stetu od nekoliko stotina :)
   
 5. emirsehic10

  emirsehic10 Aktivista

  ne vozam ja njega sa 5l, naspem ga punog i koristim dok se lampica ne pocne paliti, naspem rezervu i idem ponovo u gorivo jer ja sam iz Banovića a gorivo uzimam u Brčkom, tamo idem jednom u mjesecu otprilike i znatno je jeftinije ali iz radoznalosti zelim da znam problem toga sto se lampica pali pa gasi kada je gorivo pri kraju
   
 6. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Ja mislim da ti plovak zapinje pa makar.