Max je dobar vozac, budala je ko tvrdi suprotno, ali njegovi navijaci su bolesno subjektivni. Tvrditi da je bolji od Lewisa je smijesno. Kad ga prestigne po broju titula i pobjeda prvi cu reci da je bolji. Svi znamo da je auto presudan faktor u ovom cirkusu. Dakle na kraju nam samo ostaju brojevi a tu je Lewis neprikosnoven. Max moze pobjedjivati i biti dominantan ovu i iducu, mozda, ali vidjecemo 2026 ako ostane u RB kako ce to izgledati sa Fordom. Ono sto je dobro za ovu sezonu da su se Mclaren i Ferari opasno priblizili RB, tako da nece biti jednosmjerna ulica, nadam se.
Pa jeste bolji vozac od Lewisa koji trenutno vozi. To ti govore svi novinari pa cak i britanski. Lewis ne bi bio tako dominantan da Mercedes nije imao dominaciju. Zasto sada ne pobjeduje kada je najbolji, zajebi tu pricu. 60% je bolid i tim, a 40% je do vozaca. Max ostaje ili ide za Merc u 2026, a od 2027 je u Ferrariju ,tj tamo gdje bude Adrian. Edit: Vidim da i ti govoris da je bolid dominantan faktor, a tu Lewis ima nos gdje da ode i to u pravo vrijeme.
Pa nije ni Max osvajao dok nije dobio dominantan bolid i dok mu Massi nije poklonio titulu. Ovako dominantan bolid (iz prethodne dvije sezone) nisu imali ni Lewis ni Vettel. 2027 neće u Ferrari jer Leclerc ima ugovor do 2029. a Max ne funkcioniše dobro u timu gdje ima egal vozača.
To ja ta zaludjenost Maxom o kojoj pricam upravo. Kad Max pobjedjuje onda je do vozaca. Kad Lewis pobjedjuje onda je auto. A istina je da je na ovom nivou uvijek auto i to puno vise od ovih 60/40. U RB ovih zadnjih sezona bi bez ikakvih problema i Lewis, Lando, Leclerc, mozda i Sainz lako uzimali pobjede. Isto kao i u Mecedesu kad je bio dominantan bolid. S tim da se slazem sa prethodnim postom da je ovaj RB jos dominantniji od ondasnjeg Mercedesa. Ali sve to zajedno ne mijenja cijelu pricu. I na kraju sta nam ostane da bi nekog proglasili boljim? Samo brojevi, tj. titule i pobjede. Ako Max ikad tu preskoci Lewisa, prvi cu reci da je bolji. Do tad, Lewis je za njega Djokovic u tenisu.
Kao i u svakom sportu postoje generacije, svaka generacija ima neku evoluciju. Schumacher je prvi koji sport doveo na pro razinu, od rada sa inženjerima do fitnessa, onda dodje Alonso sve to podigne na još veću razinu, pa Lewis, i sada novi lavovi gdje dolaze momci koji su doslovno rodjeni na stazi, jednostavno je sve na većoj razini od serija do formule 1 pa sve ostalo. Sirovi talent igra ulogu naravno, ali govoriti ko je bolji ja besmisleno. Jedno je sigurno, max je 2021. preuzeo baklju i po meni je trenutno najkompletniji vozač u svakom pogledu sto i rezultati pokazuju. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Vidjeli smo kako to ide na zadnje dvije trke. Nema brži bolid i odmah ga drugi stiže. Ne znam kako neko može pratiti F1 i ignorisati uticaj bolida na pobjede. Nije Lando preko noći naučio voziti nego se McLaren popravio pa sad završava na podijumu. Što ne znači da bi Sergeant ili Stroll isto tako uspjeli, treba imati i znanje. Perez je vodonoša kao i Bottas, koji su tu samo da donose bodove timu, ne da se takmiče sa klupskim kolegom.
Otkako ja gledam F1, a dugo je, 25 bodova na njegovom mjestu ovaj vikend bi uzeli samo prime Schumacher i prime Alonso.
To je zato jer jednostavno ne razumiješ sport koji gledaš, što je ok. Ali evo ako bi neko pitao kako max ima tri titule ja bih mu pokazao ovu utrku. Bolid definitivno nije bio najbrži ovaj vikend, kvale i ovaj zadnji stimt je bio magija. Da se razumijemo ja nisam fan maxa, od današnjeg grida lando i leclerk su mi najdraži vozači. Isto treba da razumiješ da top vozač završi u top bolidu i to je uvijek pravilo. Zamisli samo da je max dobio na pola sezone priliku da vozi za RB i u prvoj utrci pobjedio, uporedi sad to sa gaslijem, albonom, kijatom, perezom svi su dobili bolje prilike u smislu da imaju predsezomska testiranja i vrijeme da se prilagode bolidu. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja vjerujem da je mali Albon isto klasa vozač. Kao i Piastri mali. A činjenica je da se mora poklopiti i dobar vozač i dobar bolid. Jedno bez drugog ne ide... Hamo je odličan, jedan od najboljih, al džaba kad je bolid zakurac...
Sto je bolid losiji hamo je losiji u relaciji sa timskim kolegom i ostatkom grida, on blista tek kad je bolid poslozen i zato ne moze biti GOAT. Schumacher druga polovina 90-ih i Alonso prva polovina 2010-ih su i sa nebalansiranim i teskim bolidima za voziti prali pod sa bruku vozaca u boljim bolidima. Hami jel malo prpa tone, i 2009. i 2011. i 2022. i 2024.
Ovo je odlična analiza, jasno pojasnjeno kako stvari rade, posebno gume. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nevjerovatan refleks vozaca Lightning-quick reactions from Isack Hadjar ⚡️ An unbelievable show of reflex and skill in the Monaco tunnel #F2 #Formula2 #RoadToF1… | Instagram https://www.instagram.com/p/C7XQIpJKzOq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
Nevjerovatan refleks za običnog vozača, vrlo normalan za nekoga ko je odrastao na 4 točka, baš kontam od čega se sve prave klik bejtovi, hoćemo li se još diviti mbapeu kako pimpa loptu