Galaxy A5 2017 VS Galaxy S7

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by zhady100, May 20, 2017.

 1. zhady100

  zhady100 Aktivista

  Pozdrav

  Nov Galaxy A5 2017 je oko 650KM. Polovan Galaxy S7 je tu negdje oko 650KM. Izbor je pao na ova dva mobitela, da li da uzmem nov A5 ili polovan S7 (kojeg bih uzeo od bliske osobe, znam da je mobitel maksimalno očuvan i da je 100% uredan)? Neko će reći, zašto ne uzmem po ukusu. Meni se obadva sviđaju, tako da nije do ukusa već do toga da napravim bolju kupovinu. Kojem mobitelu biste dali prednost, nisu daleko sa performansama ali nije ni da se ja toliko razumijem :)
  Pros za prvi mobitel su garancija koju bih dobio i što bih ga bukvalno ja otpakovao (i to je neka satisfakcija, jbg kad čoek daje malo veće pare onda je svakako draže kad se i otpakuje). Pros za drugi mobitel je bolje performanse i ne znam šta više? Cons mu je svakako što je polovan, nema garancije.
   
 2. mobsterc

  mobsterc Overclocker

  Neko bi odabrao a5 a neko s7, tako da si sam sebi vec odgovorio, jer opet ces ti na kraju odluciti zbog necega.
   
 3. zoi

  zoi Veteran foruma

  S7 je daleko bolji telefon, jedino što A5 ima bolje jeste baterija. Na tebi je jedino da odlučiš je li ti bolje otpakovati i koristiti nov telefon ili ne. Također uzmi u obzir da će taj A5 vrlo vjerovatno za godinu dana vrijedini prilično manje od tog S7 ako budu u istom fizičkom stanju.
   
 4. Haker

  Haker Veteran foruma

  S7 duplo bolji proc I kamera.

  Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
   
 5. Reznor

  Reznor Overclocker

  Za mene je tu jedina prednost type c, sve ostalo je na strani S7. Baterija je mozda oslabila ako je koristen godinu dana, ali evo moja Z1 je stara 3 godine i baterija je jos odlicna, tako da to nije jako velik problem. Tako sam je i uzeo bio, 6 mjeseci bila koristena. Ali licno ne bih uzeo polovan ako ima parnica narocito po ekranu. Ja sam bio u slicnoj dilemi. Sestra ima A7 2016. Ja sam se kontao izmedju A7 2017, S7 i S7 edge. Edge mi je bio malo iznad planiranog budzeta, na kraju sam sacekao jos malo para i uzmem Edge. Ima tu nekih dobrih dzidza koje mozda nemaju na A5 2017 npr HR senzor. Ne znam za 2017, ali nijedan 2016 model nema led notifikaciju sto bi licno meni jako nedostajalo.

  Sent from my SM-G935F using Tapatalk