Geforce Experience

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by NAILS, Nov 7, 2020.

 1. NAILS

  NAILS Moderator

  Jašta sam. Al' vjeruj da sam skroz zaboravio u kojem je portu karta. Jos sam gledao fol neke testove prije ubacivanja i reko hajd neka stoji sad ovdje.  Kupujem svakako drugo kućište. Sinoc mi pade na pamet pa malo guglam i stoji na svakom opisu da je dole isto x16. Valjda coppy paste sa sjata. Ko ce citat manual :D

  A znao sam da nece biti isto, vec nisam imao izbora da monitor prikljucim. Spominjao sam to kad sam kartu kupio ali gdje si prije bio hehe:

  [​IMG]

  Pa se sinoc zabavio oko kućišta i savijanja lima.

  Performanse na testovima, na papiru, nisu toliko ogromne kao sto je kod mene slucaj. Ali je frame pacing nebo i zemlja. Dosta je stabilniji. Kod mene je iz nekog razloga FPS skocio za 50% najmanje.


  Narodne ? Socijala?
   
 2. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Ma ja to tako kazem, average Joe ploce, samo one sa flagship chipsetima imaju full bandwidth na oba slota, to su nekad bile SLI/Crossfire ploce al to je izumrlo ko ideja.
   
  NAILS likes this.
 3. dmr

  dmr Veteran foruma

  Probaj sad geforce expirience, mozda zbog tog nije moglo :D
   
 4. NAILS

  NAILS Moderator

  Probao sam, nemere :D Stvarno nece. Na supportu mi kaze lik: cudan problem. Kontam se, sve si mi rekao.

  Mislim da je ipak neki region block. GFE ne radi u svim zemljama. To je prvo sto te pitaju.
   
 5. dmr

  dmr Veteran foruma

  kako onda kod mene radi? Jedino da nije kombinacija modela grafe i zemlje :D
   
 6. NAILS

  NAILS Moderator

  Tako se ponasa. Mozes instalirati GFE ali ne mozes koristiti nista. Nema meni popup error da nema konekcije. Ako instaliram stariju GFE verziju, ona se sama updateuje. Znaci ima neku online povezanost. Ali serveri za shadowplay i instaliranje drivera, ne rade. Sasvim je moguce da je do INNO3D plus zemlja plus ko zna sta jos.

  Ovaj je problem prisutan kako postoji GFE. Sve su to diskusije bez nekog fixa. Zato mi je zao sto nisu ostavili shadowplay opciono kao stand-alone. To je jako dobar i mocan alat.
   
 7. dmr

  dmr Veteran foruma

  Ja bih probao instalaciju na taj disk od laptopa :D
   
  NAILS likes this.
 8. NAILS

  NAILS Moderator

  Trebao bih svakako podici novi OS. Ima mu vise od godine dana. Samo dok podignem sve alate koje koristim, smor mi je to.

  Nisam ja fan GFE. Dosta mi je smetao u nekim igrama. Dosta je bugovao sa snimanjem. Pa onda nesto da snimis, sververi down. Vise mi je bilo stalo da probam s njim jer sta god da snima, bude 40FPS.

  Poenta je, ne štediti na plocama sa PCIe :D Zivota mi ni na kraj pameti da mi je karta u drugom portu.
   
 9. dmr

  dmr Veteran foruma

  Meni se nikada nije desilo da ne mogu pokrenuti GFE jer je server down, nisam ni znao do sada da se mora spajati na neke servere :D Evo sad disejblo internet i pokrenem snimanje sa shadowplay, je li ti serveri samo moraju biti kod instalacije GFE?
   
 10. NAILS

  NAILS Moderator

  Ne mozes se ulogovati. Ne znam kako ti radi. Ali doslovno bude ovako kao kod mene kada serveri ne rade:

  [​IMG]

  Vidiš kako gore desno nema onog Shedowplay znaka. Tako je kada su serveri down. Ili se ne mozes ulogovati ili se tako uloguje offline. I onda kada startas igru, nema overlay.

  Kod mene je u hibridnom stanju. Rade serveri pri loginu i provjeri accaunta. Rade serveri kada se treba updatovati GFE, ali ne rade za shadowplay i za download drivera.
   
 11. dmr

  dmr Veteran foruma

  A da sad sam se sjetio da kod svake instalacije pri pokretanju GFE mora se ulogovati, ali mi to prodje ok uvijek. Koja ti je verzija win10, da nemas neku stariju?

  [​IMG]
   
  Last edited: Nov 23, 2020
 12. NAILS

  NAILS Moderator

  Win je up to date, 20H2.