Google Fast Flip

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by BiceBolje, Sep 15, 2009.

 1. BiceBolje

  BiceBolje Komšija

  Meni se čini kao zgodna ideja. Prepoznaje se već tradicionalna jednostavnost, brzina, i odziv. Vidjećemo na koji način će implementirati novu opciju, ali mislim da ima potencijala.

  http://fastflip.googlelabs.com/
   
 2. Esh

  Esh HWB

  Nije lose ni u praksi. Mislim da bi ovu moglo imati prodju ponajprije na ebook readerima.
   
 3. NAILS

  NAILS Moderator

  Ovo je korisno za brzo pregledavanje. Odsnosno, ucitava se odjednom par slijedecih stranica. Samo me zanima koliko tacno jer kad podjem brzo listat mozda se tamo 3-4 tek renda. Pa moze biot da idu do 3 unapred.
   
 4. AhmeT

  AhmeT Overclocker

  Pa zar je bitno koliko tacno?

  Ako imalo bacis pogled na stranicu, zadrzavajuci se i manje od sekunde, neces doc u situaciju da ti se pojavi ta poruka. Jedino kad se samo klikce na strelicu, ne gledajuci u sadrzaj, se pojavi to loading.
   
 5. NAILS

  NAILS Moderator

  Aa... nije mi bitno ba. nako kazem koliko li se renda stranica unapred. I kazem da je to + ovog Fast Flip. Odnosno, to haman i jeste cilj.
   
 6. GW

  GW Moderator

  Ja ne kontam baš poentu ovog. Zašto jednostavno ne otići na te stranice i čitati ih. Ovako čim odeš dublje u sadržaj, svakako te baci na originalnu stranicu.
   
 7. Esh

  Esh HWB

  Uzmi ovo i kao neku serviriranu opciju sa izabranim sadrzajem, sto donekle ima smisla s obzirom na kolicinu informacija koja se nudi kroz portale. Takodjer, sasvim fino radi sa smartphonea.
   
 8. NAILS

  NAILS Moderator

  GW, Pa gledaj.. odes n a index stranicu i klikneš next, potrebno je odredjeno vrijeme za učitavanje ma koliko imali brz internet. A recim oda imaju onih i sa slabim protokom. A ovako, dok pregledas index stranicu, vec ti se ucita narednih 2-3-4 stranice tako da nemas problema sa "cekanjem". Mislim, ja sam bar svatio da im je to jedna od poenti. Sve ostalo jeste kao sto tvrdis, bolje otic direktno na stranicu. A mislim da je ovo jos u eksperimentalnoj fazi.
   
 9. selvin

  selvin Moderator

  Uvijek je bolje imati "sve" na jednom mjestu :) Zasto koristiti fastflip? E pa zasto korisititi rss kad sve to mozes naci na site-u? :)