GPS softver/mape i uredjaji

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by dzeri, Jan 24, 2010.

 1. Vedo

  Vedo Moderator

  Kupim danas Sygic aplikaciju za mob, lifetime update itd za 29 Eura, komplet Eu.

  http://www.sygic.com/en/gps-navigation?r=topmenu

  Zagreb, Bec, Minhen, Beograd itd imaju svaku uliciu, cak je npr u Zagrebu komplet svaka kuca i zgrada izmodelirana kao 3D objekat.

  Ali problem je BiH, u Sa (kao i u svim drugim gradovima u BiH) pokazuje samo glavnu ulicu, nista vise. Instalirao sam BiH mapu preko aplikacije, normalno. Jel' moguce da je to sav info sto imaju za nasu zemlju (iGo i druge imaju i sela po Bjelasnici ucrtana)?
   
 2. anel007

  anel007 Komšija

  kad si vec davao pare za mog navigacije bolje da si CoPilot uzeo, Sygic nikad nije imao mape za bosnu kao druge aplikacije koliko ja znam
   
 3. black

  black Komšija

  Navigon ima super mape za Android , u selima imas ulice ucrtane :D
   
 4. anel007

  anel007 Komšija

  ^ znaci popravio se navigon, prije godinu i kusur kad sam ga probao na androidu pokrivenost bosne je bila tu negdje kao sygic

  trenutno na wp sam sa here drive presao na copilot najvise zato sto je sama aplikacija puno bolje odradjena, od dodavanja medju tacki, lokacije kamera pa to ostalih sitnih detalja koji nekad super dodju
   
 5. Reznor

  Reznor Overclocker

  Jest da je starija tema, ali je naziv prikladan :D
  Evo danas krenuo na put imao skinute mape i vidim da su sve pobrisane, nijedne karte nema na Here WeGo. Dodatno, imaju samo dva jezika u ponudi.
  Ima li neka solidna alternativa za offline mape?
  Znam da se moze Google Maps spremiti offline, ali za vise detalja osim za zadati route potrebna je aktivna internet konekcija.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 6. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Samo skini mape ponovo i to je to.


  Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
   
  Reznor likes this.
 7. Vedo

  Vedo Moderator

  Ja koristim Sygic. Ima speed kamere, pumpe, parkinge, sve, nas jezik itd. Super nazooma kad npr. trebas izaci sa autoputa, stvarno super sve radi.
   
  Reznor likes this.
 8. Reznor

  Reznor Overclocker

  Probam onda Sygic, hvala, izgleda da je Here WeGo dropao podrsku za HR/SRB/BOS jezik, u opcijama imaju samo dva jezika i kaze your language is not supported yet.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 9. Qler

  Qler Veteran foruma

  A na čemu? Na kojem uređaju?
   
 10. Reznor

  Reznor Overclocker

  Izvinjavam se na kasnom odgovoru, u pitanju je Samsung Galaxy A50, samo tri jezika imaju u opcijama, instaliram nanovo ista stvar.
  Na Poco X3 ima srpski, nema hrvatski, dok na iPhone X nema ni srpski. Citam u komentarima na Play Store bilo je nekih zalbi, ne znam zasto su ovo dirali, jer je sve dobro radilo dosad. Instalirao sam Sygic kao alternativu i cini se da radi ok.


  Sent from my iPhone using Tapatalk