Instalacija standardnog FAH CPU klijenta

Discussion in 'Distribuirano računarstvo i kriptovalute' started by Esh, Aug 10, 2008.

 1. Esh

  Esh HWB

  Za sve vlasnike nešto starijih procesora/grafičkih kartica ili one koji imaju problema sa izvršavanja beta verzija SMP klijenta, preporučeno je korištenje standardne verzije FAH klijenta za Windows XP/2003/Vista operativni sistem.

  Uputstvo za instalaciju:

  1. Preuzmite System tray client installer with viewer klijent, izvršite instalaciju te pokrenite FAH klijent iz Start menija.

  2. Unesite vaše korisničko ime (nemojte mijenjati korisničko ime ako želite da vam svi rezultati budu prikazani na jednom accountu) te kao broj tima unesite 51246, što predstavlja Hardware Base [email protected] tim.

  3. Da bi preuzeli nove radne jedinice ili poslali obrađene, potrebno je da ste priključeni na Internet. Nakon pokretanja [email protected] aplikacije, pojavit će FAH ikona se u system trayu.

  4. Da bi provjerili status projekta, desnim tasterom miša kliknite na FAH ikonu te izaberite Status \ Log file i provjerite na dnu otvorene datoteke status obrade radne jedinice koju ste preuzeli. Trenutni status obrade možete saznati i tako što prevučete kursor nad ikonom.

  FAQ:

  P: Da li korištenje FAH klijenta utiče na performanse PC-a?
  O: Ne, FAH klijent će koristiti procesorske resurse sve dok ih vi svojom akcijom ne usmjerite na neku drugu zadaću, što znači da FAH klijent može da bude uključen u pozadini dok gledate film, slušate muziku, igrate neku igru, surfate Internetom i sl.

  P: Koliko dugo traje obrada radne jedinice?
  O: Obrada radne jedinice zavisi od jedinice koju ste preuzeli te performansi vašeg PC-a/procesora. Status obrade možete pratiti preko log datoteke.

  P: Da li mogu prekinuti FAH proces i koliko vremena imam za slanje rezultata?
  O: Da, FAH obradu radne jedinice je moguće prekinuti te naknadno nastaviti. Ipak, imajte na umu da postoji rok za slanje rezultata obrade radne jedinice koji zavisi od same radne jedinice. Rok za predaju određene radne jedinice možete provjeriti ovdje. Nakon isteka navedenog roka za obrađene jedinice nećete dobiti odgovarajuće poene.
   
 2. hurmash1ca

  hurmash1ca Veteran foruma

  Instalacija 3 CPU klijenta

  Zašto 3?
  Pod pretpostavkom da vlasnici četverojezgrenih procesora imaju nešto viši budžet i samim tim skuplju grafičku kartu sposobnu za folding, jednu jezgru ostavljamo slobodnu da GPU klijent raspolaže sa njom (u budućim verzijama, [email protected] GPU će se 100% bazirati na grafičkom procesoru i neće se uopće vezati za CPU, tako kažu).

  Zašto ne SMP klijent?
  Pošto je SMP klijent još uvijek u razvoju i uvijek se provlači kroz neke beta verzije, česti su problemi sa stabilnošću i dolazi do rušenja klijenta. Zbog toga će ovdje objasniti instalaciju više single-core CPU klijenata.

  Zašto kao servis?
  Tako će [email protected] client biti nevidljiv, odnosno nećete morati imati još jedan tab u taskbaru.

  Zašto console klijent?
  Radi stabilnije nego klijent sa viewerom.

  Kako?

  1. Preuzmite Windows Console 6.23 client klijent.

  2. Unzipujte sadržaj zip arhive u C:\Program Files\[email protected]\[email protected] (za 64-bitne sisteme, path je C:\Program Files (x86)\[email protected]\[email protected]). Dvaput kopirajte folder [email protected], i kopije imenujte [email protected] i [email protected] (i tako dalje, [email protected]).

  3. Pokrenite Command Prompt kao Administrator, i pišite sljedeće komande:
  Code:
  cd C:\Program Files\[email protected]\[email protected]
  zatim
  Code:
  [email protected] -configonly
  4. Upišite

  5. Ponovite treći i četvrti korak, ovaj put sa folderima C:\Program Files\[email protected]\[email protected] i C:\Program Files\[email protected]\[email protected]. U konfiguracijskim postavkama dodijelite Machine ID 2 i 3.

  6. Restartujte kompjuter


  Više puta su me ljudi pitali kako sve ovo postaviti, pa eto sad imate crno na bijelo. :)
  Napisano 8. januara 2009.
  Update 20. februara 2009.
   
 3. anel007

  anel007 Komšija

  ima li i jedna dusa da negdje uploaduje standardni klijent, nesto mi je pravio probleme pa sam morao izbrisati a sad stanford stranica ne radi bas najbolje tak da ne mogu downloadovati s nje?
   
 4. GW

  GW Moderator

 5. anel007

  anel007 Komšija

  jos mi daj i acc pa da ovo skinut mogu :mrgreen:
   
 6. GW

  GW Moderator

 7. anel007

  anel007 Komšija

  e ovo vec moze proci, a na rapidu je server preopterecen za free usere ima mjesec dana :wink:
   
 8. GW

  GW Moderator

  Zavisi u koje doba dana skidaš.
   
 9. anel007

  anel007 Komšija

  znam da se iza 12 moze uletit al da ne idemo u OT :wink: