Kupujem grafičku ( 700-1000 km), koju sad da uzmem...

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by C-sektor, Aug 18, 2003.

 1. C-sektor

  C-sektor Novi član

  Naravno , brojke gore navedene ne znače da sam raspoložen toliko dati.Evo već sam na temi ispod pitao za procesor.Ovaj post sam namjenio samo da pitam za grafičku , jer kao što sam naveo kupujem računar pa nek je i 3000 Km a neka i pređe ako treba ( digao sam neki kredit, možda vam je i smiješno što momak sa 25 godina igra igre al...hehe.)i sad sam došao do dijela grafičke kartice.

  Naime nisam siguran da li uzeti neku od GeForce FX ili Radeonku.Naravno grafičke bez direktX9 podrške ne dolaze u obzir.

  E sad ja sam u dilemi između par kartica pa sam pribavio i njihove cijene.Evo o čemu se radi:

  1.Asus V9900 TD FX 5800 (400/800) vpc 660 KM ( mpc 790 );

  2.Asus V9900 Ultra TD FX 5800 (500/1000) vpc 850 (mpc 1020 Km)

  E to su te kartice koje se meni vrte u glavi ali naravno s druge strane tu je i ATI RADEON 9700 Pro ( 325/620), njegovu cijenu neznam pa bi i vas zamolio da mi je kaže al samo naglasite je li to veleprodajna ili maloprodajna ( vpc ili mpc ).

  I sad da mi kažete šta mislite koju se isplati uzeti od ove tri .Ništa slabije neću a ništa jače ni skuplje ne želim sad.Ako se ko odluči da mi kaže koju bi on uzeo i koju mi predlaže neka mi ako može malo i objasni zašto tako misli i da mi kaže koliko bi s tom karticom bio miran.

  I molim vas navedite koja je ovdje najjača između ove tri ( naravno i po nekoj logici bi to trebala biti ova FX Ultra ali et nek kaže ko šta misli), i da li znatno jača ili et onako neprimjetno.
  A ako ima ko neku bolju ponudu neka napiše i kaže koliko košta ta kartica jer sam čuo da se i RADEON 9800 ko šeće našom zemljom.

  Mnogo hvala.
   
 2. Esh

  Esh HWB

  odgovorio sam ti i na info forumu.. ne bih uzimao fx 5800 zbog problema sa zagrijavanjem te zbog losih (citaj: vrlo bucnih) coolera..

  radeon 9700 pro mozes nabaviti za negdje do ~650 KM.
   
 3. BeastMaster

  BeastMaster Aktivista

  Još jedan glas za 8700 Pro.
   
 4. dottler_

  dottler_ Novi član

  svakako 9700Pro...cijena mu je oko 800KM MPC...bar je tako u Austriji. S obzirom da je ovo Bosna...dodaj 100KM na to. ;)
   
 5. C-sektor

  C-sektor Novi član

  ok hvala vam.

  Čekajte , znači da je Radeon bolja.ok hvala vam .

  samo enise nisi mi naveo jel to maloprodajna ili veleprodajna cijena.

  Da budem iskren više sam navijao za FX 5800 jer mi je brža a i u 3dmarku 2001 SE ima znatno bolje rezultate, ali ako mislite da je 9700 bolja ok , poslušaću vas jer ste većina :wink: .l
   
 6. Shenron

  Shenron Komšija

  Okani se 3Dmarka. Bitni su FPS-ovi u igrama, jer djabe ti ako imas 1000000 3D markova a samo 20 FPS-ova u igrama ;) (dobro neces sa ovom imat 20)
  FX 5800 je prevruca.

  Moj glas ide za ATI Radeon 9700pro. :)
   
 7. BeastMaster

  BeastMaster Aktivista

  Re: ok hvala vam.

  Te dve karte nije realno porediti sa 3dmarkom 2001, ipak su one karte novije generacije pa ih treba ipak isprobati u relnom igranju gde mislim da je radeon bolji. Ako ti već novac nije problem, uzmi HIS ili Saphire ili ako uspeš da nađeš BBA 9800Pro.
   
 8. C-sektor

  C-sektor Novi član

  Ok pobijedili ste...

  Hvala svima na pomoći.ubujedili ste me i definitivno uzimam Radeon 9700.

  Ali još samo jedno pitanje.

  Gdje je se ima nabaviti , i da li je ovo što je enis naveo meloprodajna cijena i da li je Plusu ona Saphirova?
   
 9. hali

  hali Novi član

  Mudar izbor.Taj R9700 je odlican samo pazi da je PRO verziija I da saphire je pravi izbor.Mada je R9800 pro vec neko vrijeme na trzistu pa bi ga trebalo biti i kod nas.pretrazi sve pa vidi kad vec dajes pare za najbolje kupi najbolje.I hej ima nas i starijih pa znamo osvanuti uz igre :lol:
   
 10. Esh

  Esh HWB

  Ovo je VPC sto sam ja naveo (i cijena nije tacna jer nisam gledao katalog neko vrijeme). Cini mi se da u Plus-u imas BBA kartice, a u Disti-ju (Sa) imas od Sapphire.
   
 11. Lamagician

  Lamagician Komšija

  slozio bih se sa odlukom koja je vec donesena :D .
   
 12. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  jesi levat adi :)
   
 13. nodi

  nodi Novi član

  Detonator driveri se jos uvijek prave i optimiziraju da bi bili bolji rezultati na 3d mark. A bas to sto kazes jebo 3D mark, ako u drugim igrama imas slab performance.
   
 14. Esh

  Esh HWB

  Evo dobio sam informaciju da i Plus ima Sapphire kartice pa svakako preporucujem da pogledas i kod njih, jer i ako mozda nemaju, nabavit ce bez problema.
   
 15. Lamagician

  Lamagician Komšija

  Hvala ;) .
   
 16. kerim80

  kerim80 Novi član

  Ja ti preporučujem da uzmeš nadolazeću karticu RAdeon 9900 pro. (ako možeš čekati). Naime za njom će doći i originalna igra Half-Life 2 (prije par dana je sklopljen dogovor Između Vivendia i Radeona da će dođi u pakovanjun nadolazeće Radeonke 9900 pro i nastavak najbolje FPS igre svih vremena. Navodno Radeon 9900 pro. će ispraviti i sve uočene greške od svoji predhodinka 9700 i 9800. Da sad ne trabunjam i ne pišem kakve greške samo je važno da će sada sposoban da izvrši 1.024 Pixel Shader instrukcija ( dok su predhodni bili samo sposobni za izvršavanje 64 instrukcije) što je najvažnije. Eto odluči sam.
   
 17. Pinky

  Pinky Aktivista

  Pripazi malo sa izjavama, ima nas ovdje osjetljivih :evil:
   
 18. Esh

  Esh HWB

  haha, respect Pinky !!

  dobro, mozda je covjek mislio samo na single player : )
   
 19. abasi

  abasi Aktivista

  Sto se tice graficke ako hoces ja cu ti prodati
  POLOVNU ATI Radeon 9900 pro :D :lol:

  Pisi mi na mail ako oces .