Mali rant o kucistima

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Stevie_Ray, Mar 31, 2024.

1. p4ja

p4ja Komšija

slazem se sa mobom ovjde, koristim nr200p vec dvije godine i ne znam da postoji bolje manje kuciste a da ovakve temperature i preformanse mozes dobiti iz tako malog kucista.

vrebam cak ima li nesto jos bogdu manje za neki sljedeci build..

full tower nikad vise u zivotu necu kupiti

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Full tower ima prednosti, ali definitivno da sad slazem masinu od nule, isao bih na mATX. Ne ITX jer mi se ne svidjaju kompromisi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Aldiin

Aldiin Overclocker

Upravo je obratno. ITX je premium, dok je mATX puna kompromisa, to je budget verzija atx ploce.

4. selvin

selvin Moderator

Prica je o kucistima i mislim da Stevie spominje sve kompromise koje dolaze uz ITX platformu. Ne samo sta ploca nudi. Uostalom, svakako da je lakse strpati mnogo vise stvari u mATX nego u ITX i sto se tice samih ploca, tako da to nije uvijek "budzet verzija" ATX-a.

5. Stevie_Ray

6. Stevie_Ray

Evo na temu bljuvotina

7. Reznor

Reznor Overclocker

Od mene jedan rant za MS kućišta. Ok, ima sad onih office njih nećemo ovdje razmatrati, ali sva ona lafo gaming kućišta ko da i nemaju airflow-a uopće, a za cijenu koliko koštaju može se uzeti i neki poznatiji brand sa koliko toliko boljim osobinama i kvalitetom izrade.

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja sam bas do neki dan imao ms fighter 310

Bas low budget rgb kuciste. Ono je ko bombona za nesto nezahtjevno. Al u mom slucaju r7 5800x i rx6700xt su bili unutra i to je radilo ko radijator ubacim 4 arctic p12 venta,2 na front da ubacuju i dva na top da izbacuju i onaj jedan straga sto je dosao uz kuciste da izbacuje i nista. Ama bas nista se nije promjenilo. Radijator ko radijator.

Sad kupio cougar mx600,druga prica potpuno. Kad god stavim ruku pozadi da vidim situaciju hladno izlazi. 3x140 ubacuju vazduh i jedan 120 izbacuje. Tu je jos i AIO na vrhu za cpu sa 3x120 koji izbacuju. Buke nema a u kucistu doslovno zima.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Last edited: May 28, 2024
    Reznor likes this.
  9. Reznor

Reznor Overclocker

Pa evo ima Cougar MX330, MX410, Valor Mesh, sva imaju bolji airflow od MS kućišta, a u sličnom su cjenovnom rangu. Plus onaj Prism je baš loš kvalitet, čak i gori nego V700 Aquarius Pro, prozirna stranica ko čokolada životinjsko carstvo :D
    Ima još tih modela tipa S301, Armor V300, jedino možda V710 (Titan onaj kako se već zove) i Fighter II imaju malo mesh-a naprijed. Isto sam imao problema s airflowom, koliko god da sam stavio fanova i kako god ih okrenuo u V700, i dalje vruće unutra, sad je skoro ista konfiguracija u AP201, hladan na dodir, a i fanova treba upola manje :D

dino73n likes this.