Microsoft Virtual Academy

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Esh, Jul 19, 2013.

 1. Esh

  Esh HWB

  Par informacija za one koji još uvijek nisu upoznati sa portalom Microsoft Virtual Academy - radi se o portalu koji je postao centralno mjesto za besplatnu edukaciju o Microsoft platformi i proizvodima.

  U početku je ovaj portal bio namijenjen isključivo IT profesionalcima (sistemašima), no u posljednjih 7-8 mjeseci, aktivno se dodaje i sadržaj za programere. Generalno, portal je zamišljen kao niz kurseva o određenim proizvodima, koji korisnika upoznaju o osnovima karakteristima i podešavanjima kroz video priloge, nakon čega slijedi kratki kviz, kako bi se provjerilo stečeno znanje. Za svaki položeni kurs se dobivaju i određeni poeni, kao dodatna motivacija za učešće, uz top liste i slične preglede.

  Odnedavno se tu objavljuju i cjelodnevni kursevi na određenu temu, a čitav portal je stvarno dobar sa početno upoznavanje sa nekim proizvodom te kao prvi korak u pripremi za Microsoft certifikaciju, za one koji se odluče za takvo nešto.

  Tokom jula i augusta 2013. ide i takmičenje, gdje oni sa najviše poena za svaki mjesec, u kategorijama za IT profesionalce i programere, mogu osvojiti i neku prigodnu nagradu.