Mobilno Bankarstvo

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Aldiin, Sep 19, 2019.

 1. Aldiin

  Aldiin Overclocker

  Pozdrav ekipa.

  Zanima me, koja je banka trenutno najbolja što se tiče mobilnog bankarstva? Trebaju mi dvije kartice. Jedna debitna na koju će ići plata i jedna posebna za online plaćanja.

  Treba mi da mogu vidjeti real time uplate/isplate, znate na šta mislim. Vjerovatno svaka banka ima svoje mobilno ali, da li ima neka koja se izdvaja po cijenama i uslugama?

  Hvala
   
 2. Qler

  Qler Veteran foruma

  jebi ga, ja imamo samo UniCredit... meni je OK.. Sparkasse ERSTE imala je dobru aplikaciju, i bolju, ali su me iznervirali pa sam sve prebacio na UniCredit.. ali aplikacija im je bila bas OK
   
 3. heroic

  heroic Komšija

  Raiffeisen ima ruznu aplikaciju sto se tice dizajna, ali sto se tice funkcionalnosti ima sve.
   
 4. Tyger

  Tyger Aktivista

  Koristim Raiffeisen i Sber (koristio sam i Unicredit)
  Od svih mi najažurniji podaci budu na Raiffeisen.
  Cijene su ti kod svih tu negdje.
   
 5. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Sve je to u par deka...

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
   
  heroic likes this.
 6. Haker

  Haker Veteran foruma

  Ma ja, svaka aplikacija ima isru funkcionalnost
  Ova na uni kasni sa prikazom tako da zavisi koliko ti je "real" time važno

  Sent from my SM-G950F using Tapatalk
   
 7. Aldiin

  Aldiin Overclocker

  Mnogo mi je važno da delay nije veći od jednog minuta.
   
 8. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  E pa to ces tesko naci. Vecina unutrasnjih transakcija se procesira u toku jednog sata. Transakcije prema vani za par dana. Npr ja platim nešto preko paypal, i tu transakciju vidim na listi transakcija kroz 2-3 dana. U rezervisanim sredstvima taj iznos vidim odmah (suma svih rezervisanih iznosa, ne pojedinačno svaki). Unicredit m-ba je u pitanju. Možda su brze transakcije u okviru jedne banke, ali razmjena podataka između banaka ne ide ni svaki sat, možda dva puta dnevno.

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
   
  dams82 likes this.
 9. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Unicredit je pristojan, jedini "problem" je što nemaju opcije dostave e računa za VIK, BH Telecom, Telemach i Sarajevo Gas.
  Epbih, Sarajevo Stan, toplane, KJKP rad to imaju
   
 10. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Ja sam im za to slao primjedbu. E-uplatnice su super stvar. Račune za Elektroprivredu plaćam tako od samog početka.

  EDIT: naravno kod korištenja ugovorene e-uplatnice, plaćanje računa je besplatno. Inače košta 30kf ili 60kf ovisno da li je račun na koji se prebacuje novac u toj ili nekoj drugoj banci. Mislim da ovdje politika igra veliku ulogu kod većih igrača. Unicredit je sa sjedištem u Mostaru i vjerovatno je bliža HDZu dok je npr. BHTelecom iz Sarajeva...

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
   
  Last edited: Sep 19, 2019
 11. dams82

  dams82 Komšija

  Ja koristim m-intesa,zadovoljan,ima sve što treba,košta 3KM mjesečno,ali ni jedna banka neće završiti transakciju u par minuta kako ti želiš,to traje par sati,nekad i dan-dva. priliv posebno što je tebi pretpostavljam najvažnije... Transakcije su takođe povoljne u domaćem plaćanju,0,30KM unutar banke i 0,60KM prema ostalim bankama. i koristim samo jednu VISA Electron karticu za sve,imam mogućnost da unutar aplikacije dozvolim ili zabranim korištenje online,na POS-u ili bankomatu. Takođe imam uvid u kredit koji imam u banci,u dodatno prekoračenje za kupovinu na rate kao i redovno stanje računa...
   
 12. EL NINO CFC

  EL NINO CFC Veteran foruma

  Raiffaisen je jedini u BiH kod kojeg radi instant uplata novca na drugi racun, s tim da drugi racun mora biti opet Raiffaisen. Barem je tako kako ja znam.

  Sto se tice mobilne aplikacije, nedavno sam isao testirati novi dizajn, koji je miljama bolji od trenutnog. Vidjao sam par puta i dizajn aplikacija kod BBI i UniCredit, rekao bih da ce ih Raiffeisen presisati sto se tice dizajna, nije revolucionaran ali je ljepsi. I da, bice dark mode dostupan :D
   
 13. Haker

  Haker Veteran foruma

  Kad smo kod banaka. Da li se isplati oročiti novac i gdje je najbolje
  Gledam uni credit na 40k 40km

  Sent from my SM-G950F using Tapatalk
   
 14. MakaveliTheDon

  MakaveliTheDon Aktivista

  Meni je ova m-ba puna bugova. Npr kad idem paste u polje za broj racuna, odbije zadnja 3 broja. Ima jos bugova, ali sve u svemu korisna aplikacija. Dobro bi bilo kada bi uveli i to placanje za telemach itd.

  Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
   
 15. Aldiin

  Aldiin Overclocker

  Hvala svima na ovako puno odgovora. Vjerovatno cu uzet BBI banku, testirao sam sad mobile app, skroz ok. Imaju kviko što je bitno.

  Moram se pomiriti da je delay barem jedan sat za transakcije ali, okej.
   
 16. Qler

  Qler Veteran foruma

  ja nisam skontao kako da podesim ove e-uplatnice za m-ba unicredit... a volio bi da i to sredim... ako ima neko vremena da mi malo objasni :) bio bih zahvalan
   
 17. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Ja koristim za EP. Prilikom ugovaranja usluge moras unijeti sifru potrošača ili broj računa, tako nešto. To ti piše u gornjem dijelu računa, ispod zaglavlja.

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
   
 18. Qler

  Qler Veteran foruma

  OK to sam skontao, i kako placa? automatksi kad dodje racun? kad mi legne plata?
   
 19. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  Ne, plaćanje je manuelno. Uplatnica se pojavi u sekciji Neplaćene i ti odlučuješ kad ćeš je platiti, i to radiš sa 2 klika, sve bude automatski popunjeno. Npr. može tebi plata leći, a da si i dalje u minusu. Nema banka pravo da te tjera u još veći minus, i stoga plaćanje nije automatizirano nego ti odličuješ kad ćeš uplatnicu proslijediti na procesiranje. Plaćene uplatnice se nalaze u sekciji Plaćene.

  Ja sam kreirao nalog na https://www.epbih.ba/ i tu podesio da mi računi dolaze mailom. Tu mogu račun otvoriti u pdf. Imam pregled potrošnje, pregled dugovanja i sl. Dobra stvar.

  Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
   
 20. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Nema veze s tim, više su tehnikalije u pitanju.
  Imaju već dovoljno korisnika e-računa pa im proširenje ponude nije prioritet.

  Ja sam inače prešao na njih samo radi boljeg customer care-a, a ne radi elektronskog bankarstva