Moja TV sa dva STB-a (Motorola)

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by ahbab, Nov 28, 2010.

 1. ahbab

  ahbab Novi član

  Pozdrav ljudi,
  Iako više volim čitati tuđe postove, primoran sam da postavim jedno pitanje jer nisam nasao odgovor na njega na ovom forumu.

  Naime imam uslugu MojaTV od BHtelekoma, i kupio sam jos jedan STB (Motorola VIP 1910-9) na "crnom" tržištu koji je također korišten za uslugu MojaTV. Eh sad me interesuje da li je iko pokušao da spoji dva stb-a, znaci da ima mojutv na dvije televizije. Od strane BH Telekoma mi je potvrdjeno da mogu koristiti dva stb-a jer sam tu uslugu prijavio, samo nece da mi kazu kako da konfigurisem pa da sve to radi kako treba. Na kraju router koji koristim je Billion.

  Hvala na odgovorima...
   
 2. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Moras uraditi port forwarding, npr. port 2 i 3 ti bude za STB-ove. VPI/VCI za moju TV je 8/40 za jedan STB i 8/50 za drugi. Ako imas i VOIP uslugu, onda je 8/35 ja mislim. Nemas tu sta pogrijesiti, vidis postavke koje vec imaju, i samo jedan port odredis za drugi STB, ako vec kod njih imas prijavljen i drugi, trebalo bi odmah nakon restarta proraditi. Ne vjerujem da nece da ti kazu preko telefona, nego ne pruzaju podrsku za Billion ti na helpdesku, bar neku napredniju. Ako ne budes uspio, porani ujtru u 8 sa routerom i daj nekom monteru nek ti konfigurise.
   
 3. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Samo spoji na port 3 drugi stb, preduslov da bi dobio signal za drugi stb da je 1. prijavljena usluga sa dva stb-a tj dobijes dodatni signal, 2.da si prijavio mac adresu stb-a prilikom prijave dodatnog stb-a
   
 4. djuturum

  djuturum Guest

  i ja sam isto uradio ko i "ahbab", interesuje me da li i kako da podesim billion da mi rade oba STB-a?
   
 5. NAILS

  NAILS Moderator

  Druže.. vec ti je receno na to pitanje. Trebas prijaviti dva STB uredjaja pa ti oni puste protok za oba. To u telekomu podneses zahtjev ili kakao vec. Ti imas propusnost samo za jedan uredjaj.
   
 6. Adi-g

  Adi-g Novi član

  Da ne dupliram temu imam istu situaciju, nabavio sam drugi stb na "crnom trzistu" medjutim kad zovem 1444 nece da mi puste protok...Interesuje me da li postoji neki drugi fazon, ili ako neko ima iz BHTelecoma da mi to odradi(platio bih:))...
   
 7. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  haha pa naravno da nece da ti puste protok jer nisi ni podnio zahtjev. odes na salter bhtelecoma i objasnis situaciju, i onda ce to ici kako treba da ide. ne pusta se protok tek tako, cim ti nazives 1444....
   
 8. Adi-g

  Adi-g Novi član

  znaci...nista bez odlaska na salter BHT-a...Gdje u sarajevu treba otici
   
 9. sumeir

  sumeir Komšija

  Imaš poštu na Malti i Obali pa proberi koja ti je bliža.
   
 10. Adi-g

  Adi-g Novi član

  koji su vise nagodni a ne smeca
   
 11. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  u bhtelecomu nema nagodnih :lol: :smt005 :smt005 gdje god odjes sjebu ti zivce i dan :D
   
 12. MK516

  MK516 Novi član

  Da ne otvaram novu temu pitanje je gdje mogu nabaviti stb a da to nije preskupi telecom?
   
 13. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Možeš vjerovatno na Pik-u, ali svakako kod njih moraš prijaviti dodatni STB ako planiraš dva imati, te opet nisam siguran da li ćeš moći koristiti svoj bez da plaćaš mjesečno iznajmljivanje. U svakom slučaju, i ako mijenjaš postojeći, oni ti moraju unijeti MAC adresu od novog.
   
 14. NAILS

  NAILS Moderator

  Nece moci koristiti dva dok mu ne puste dupli signal.
   
 15. MK516

  MK516 Novi član

  Nema na pik-u, a provjerit ću prvo da li mogu koristiti svoj stb ukoliko bude načina da ga nabavim. U slučaju da počnu pametovati slijedi momentalno odjavljivanje mojetv, 3 mobitela i još jedan fiksni priključak pa nek' materi naplaćuju mjesečno iznajmljivanje. I ovako im dajem 200 i kusur maraka mjesečno pa ako ništa drugo onda bi bar toj skromnoj želji mogli da udovolje meni i još bukadar drugih ljudi koji imaju isti problem.
   
 16. MK516

  MK516 Novi član

  Evo update ove teme... Nabavio sam Motorolin STB koji je već korišten na Moja TV full, radi uredno i na drugom portu s tim što pošto nemam signal za dva uređaja istovremeno može raditi samo jedan. Kao što je navedeno u prijašnjim postovima treba otići na šalter i podnijeti zahtjev za drugi stb.
  Tako ja fino odem u Sarače, kažem kako imam svoj stb i da želim da mi puste signal za njega kako bih mogao koristiti dva istovremeno. Radnik mi kaže kako sam "super" prošao jer neću morati plaćati iznajmljivanje uređaja i napravi zahtjev za aktiviranje drugog signala uz napomenu da imam vlastiti stb. Prođe par dana i dođu monteri da to "uključe" (naravno mene nije bilo tu) ali zovu me i kažu kako su oni donijeli telecomov stb i da ću morati plaćati iznajmljivanje!!! Objasnim ja njima lijepo da meni ne pada na pamet plaćati 10 KM mjesečno na ovih 200 i više koliko im redovno dajem po pitanju par usluga i da imam svoj stb, te da mi samo trebaju pustiti drugi signal, a odgovor koji dobijem je da to NE MOŽE TAKO!!!

  NEGO KAKO??? Treba bagri plaćati iznajmljivanje signala za drugi STB?!!! HAHAHAHAHAhahahAHAHA koji lopovi čovječe!!! Pitam ja koliko košta stb sa iznajmljivanjem odgovore mi da je oko 300 KM ukupna cijena. Pitam koliko košta iznajmljivanje signala odgovore mi da se to naravno ne naplaćuje. Onda ja kažem da su oni lopovi koji meni hoće da naplate signal zato što nisam uzeo njihov stb! Eto, sad se šetam od službe do službe, ujedam lagano, nije mi mrsko, vidjet ćemo dokle ću stići. Sve u svemu ko hoće da se zeza sa lopovima neka dobro pripremi živce. LP
   
 17. MK516

  MK516 Novi član

  Nisam imao problema oko mac adrese. Spojio sam drugi stb umjesto prvog i radi normalno. Spojio sam ga i na drugi (treci) port na routeru i opet radi normalno. Uporedno rade oba neko vrijeme i onda počnu lediti. Ne vjerujem da ima veze sa mac adresom. :?
   
 18. Bio_Sam_Zmijanac

  Bio_Sam_Zmijanac Overclocker

 19. MK516

  MK516 Novi član

  Nema problema, osim što bi mi prepolovio internet :D

  Kod mene je full paket, 2 mbit-a internet i ako napravim da mi rade oba stb-a internet će mi biti katastrofa, a preči mi je net nego uporedo oba stb-a...
   
 20. Bio_Sam_Zmijanac

  Bio_Sam_Zmijanac Overclocker

  tajna