DA vas pitam: Koja je matična najbolja za P4 procesore ono mislim williamete core socket 478 koje se mogu naci kod nas ili je prelazak na amd pametniji izbor Tj Kupiti epox 8rda+ ILI kupiti neku novu matičnu barton 2500 za pentium 4 i na nju natakariti 2x256DDR ddr odnosno rdr. volcano 7+ Matična XXX 700Km Pentium4 1400Mhz (vec posjedujem) DDR ILI RDR 512 MB Neki novi cooler Oko 400KM I koliko bi sada mogao cijeniti svoj P4 1.4 sa ecs p4s5a i 512SDRAM i dva coolera. Pozdrav
moze ovako: - epox 8rda+ (soundstorm in - 2x256 ddr400 (makar samsung / kingston) - barton 2500+ - cooler neki bolji - tipa coolermaster aero 7 lite (vrlo jeftin) ili nesto od zalmana (mljac
not in :lol: jos mu fali spidif ili nesto u tom fazonu da bi postao SOUNDSTORM ali cip je na mjestu ( ovo sam saznao iz jednog rewiewa )
gdje ima kupiti kakav cooler dobar za athlone ja nasao samo 7+ voolcano. Jos nesto zasto je 2600+ sa 256kb cache brzi od athlona odnosno bartona 2500+ sa 512 kb cache. A jos je skuplji ovaj 2600+ i dobije se manja kolicina cache memoriej
Pa eto 2600 je bolje, ali ako mozes kupiti 2700+ Barton bilo bi super a cijena 2800+ barton (nisam ni siguran dali ima 2800 barton) NEZNAM ! :wink:
ovako tu kod mene u hr... barton 2800 je ravno 200€, barton 2500 108€ i tbred 2600 123€... da sad imam 150€ za potrosit vjerovatno bi isao na tbred 2600, a jos mi ostane za pljuge i alkohol 8) ta razlika u kesu vise nije ko nekad... celeroni sa 0kB koji su promasaj stoljeca (imao--->bacio) i celeroni A (128kB kesa) koji su vec bili nesto drugo. intel p4 cijelo vrijeme ima 512kb, pa muku muci sa duplo jeftinijim i duplo ogoljenim (256kB manje) XP-om, dok celeroni (noviji) sa 128kb (ista arhitektura jezgre ko p4!) ne mogu se ni pribliziti xp-u (ni cijenom koja je prava "intelska", a bome ni performasama koje kaskaju gigahertzima iza XP-a). da zakljucim... intel se vjerovatno zbog arhitekture same jezgre puno vise oslanja na kolicinu kesa, dok amd razvija (priblizno) istu snagu na manjim frekvencijama (odtuda i taj famozni PR rating) bez (pre)velikog utjecaja kesa.
Ja bi ipak uzeo Bartona 2500+ Mogu ga u Sarajevu nabavit za 185KM ( 740KN,92€) Dignem ga na 2,2GHZ (a ako moze i na 2,4) i netreba mi nista bolje
ma mislim da je to sve totalno svejedno jer su oba proca i brzi i sposobni obraditi bilo koji zadatak, samo para fali
Nije to radnja :wink: vec nazovimo to "svercer". Poslat cu ti na PM kako da dodjes do cjenika, a mogu ti i ja poslat cjenik jer vec neko vrijeme nisam dobio novi.