Ma to je nista, prije je bio 1800XT 256mb za 200$, to ti je 1100kn, ovdje nabavis 7600GS za te pare :shock:
Stevie, pusti te tvoje dobavljačke kanale iz Hrvatske i sl. Govorimo o onome što se regularno po radnjama kreće i prodaje.
wauu 7600GT -220KM :shock: jel ja ovo sanjam ili je stvarno! Moram ja otic u ameriku, pa makar preplivo Atlanski okean, :twisted: I kad neko kaze u americi se tesko zivi, walja radit, joj pobio bi ih,
ljudi budite realni ba na novom jojetu se za dan proda opreme koliko u cijeloj bih u godini cim imaju velik protok robe imaju i niske cijene ovdje kad skontas carinu,pdv,marzu ... ovakve cijene nikad nece bit u bih osim ako sutra donesu zakon o informatizaciji pa ti stave 0% pdv-a za ove ili one kategorije...do tada ako nemas koga u ameriki shuti i skupljaj pare
Postoji PDV i u americi, neznam samo kolika im je stopa, u nas je sada od 01.01.06 uvedena jedinstvena stopa PDV-a i to 17% na sve. A slazem se stim da ljudi imaju veci protok robe kroz skladiste, odnosno da vise prodaju u mjesecu vec neke radnje u BiH sto prodaju za godinu!!! Tako da nije zacudno odkud to da je toliko jeftino!!! :wink:
e sad zapeli za newegg i nema dalje...ima i jeftinijih, ali ajd dobra stvar je sto bi u skorijoj buducnosti newegg trebao da pokrije i evropu prica se uveliko o tome nije samo jasno...sad bi svi nesto kupovali sa newegg-a...ja sam prodavao masu haman novih stvari kupljenih na neweggu(nebitno ali) i svi su nesto upirali prstom u garanciju...kao sad bi vi kupili grafulju, proc i sta vec na neweggu i ocekivali garanciju ko da ste kupili u plusu genelecu ili kojoj vec prodavnici....sto ti je nas coek koliko sam upratio svima je pri kupovini komponenata vazna garancija...i da se moze dobaviti neka stvar ovdje, fol sa garancijom je puno drugaciji kad se kupuje on line nego u prodavnici i dobro bi vas lupili po dzepu dok bi neku komponentu poslali nazad dobavljacu kod kojeg ste to kupili, a prije toga nabili tel racun dok bi ste dobili RI broj
pa vjerovatno i balkan...zasto da ne npr. tigerdirect ima i intenational shipping za neke zemlje evrope... pa ako neko ima nekoga u shvabiji...italiji...ili nekoj jacoj e. zemlji moze si naruciti nesto po povoljnoj cijeni koga ti farbas tita ti....pa da ti je babo direktor newegga...ne bi po toj cijeni mogao nabavit
E ne lupaj, ocito nemas pojma kako se krecu cijene diskova. Inace trenutno nemam vremena za forum, bezveze sam svratio... Evo vidi i uvjeri se u ono sto sam rekao: http://www.adm.hr/product_info.php?cPat ... ts_id=3281