Eto 'čiko' koji mi treba dovuci matičnu , procesor i ostalo javio mi je da roba stiže sutra , pa reko da se softverski pripremim za to. Na ovoj stranici vidio sam na sekciji download one drivere za nForce2 matične ploče. Radi se o driverima Unified driver 2.45 win XP/2000.interesuje me jesu li to zadnji driveri za nForce 2 ploče i da li onu idu na sve nForce 2 ploče.moja je ploča Abit. Eto možda malo glupavo pitanje , al nisam uhodan sa tim nForcevima...
Ne instaliraj te drivere ako boga znas !!! A sto? zato sto su nestabilni ( ne meni , nego SVIMA ) i da svi preporucuju jedno, a to je da se stavljaju 2.03 drajveri ako se ne varam Uglavnom novi ne valjaju i stvaraju velike probleme sa diskovima tj. protok podataka je u qurcu :lol:
ma ovi su ok, vjerovatno si pobrkao 2.41/2.43 koje je nvidia povukla dva dana nakon stavljanja u download sekciju... ja sa ih skinuo dan prije upozorenja i isto sam imao grdih problema (windowsi se nisu htjeli uopce bootat). ovu verziju sam stavio na staru instalaciju windowsa (preko 2.03), radilo je ok, i sad neki dan na svježu instalaciju i najnormalnije rade.
aha... Pa čekaj , evo ja dobio matičnu , Abit ovu.i sad znači da koristim originalne drivere.Ok. De objasnite , hoću li koristiti ove koje sam nabrojao!
skini najnoviju verziju sa nvidia stranica (2.45)... ak ti bude kaj stekalo ja snosim punu odgovornost! :wink: