Ma to nije vrijedno rasprave. Jest da im je američko i evropsko tržište vjerovatno najznačajnije, ali gdje je ostatak svijeta, plus, japan je u krizi sumnjam da je njima ova cifra dva doručka. Kako god i sony i Microsoft će vjerovatno povećati cijene kada vide da se ovima moze. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
U Japanu takvo stanje da su im dali konzolu po 300 dolara i region lock da drugi ne zloupotrijebe, ali eto dva doručka u 4. ekonomiji svijeta. To da će Sony i Microsoft a i svi ostali veliki izdavači povećati cijene i jeste ono što me brine.
Jeste se bukvalci uhvatili dorucka ko da nije bilo jasno na sta se misli. Evo da vam srce i racunica budu na mjestu, njima (prozvana Njemacka) je to 1/30 prosjecne plate, a kod nas 1/7 (i vise). Da ne racunam za USA. Samim tim njih ta igra izadje ko sto nama vrijedi 20 Eur, dakle 2 dorucka Je li ok sad?
Nije bitno koliko je, bitno je da im je skupo. U situaciji gdje im je kirija 1000 eura na platu od 2 do 2500, plus dosta skuplje gorivo, porezi, grijanje, krediti itd neće mnogi lupati 90 eura za 8 sati video igre. Odeš na famitsuboards forum i vidiš reakcije zapadnjaka na cijene. Možeš i na drugim mjestima također.
Skupo je, kukaju ali vecina tih sto kuka opet kupi. Inace ne bi bile te cijene, zar ne? Kako vidim niko od ovih sto prodaje ne propada.
Meni jedino sto interesantno izgleda je ona Switch 2 - FromSoft exclusiva sto vuce malo na Bloodborne. Ostalo meh.
Ono su Elden Ring asseti, sve isto kao u Elden Ring. Vjerovatno je neka manja igra što je mogla biti dlc za Elden Ring.
Ma nintendo ima svoju publiku, meni nije mrsko odigrati Marije i Zelde. Ja sam to odigrao u tri mjeseca sve i mami ga proslijedio eno ona svaki dan od tada Marija karta igra, prešla ga 50 puta minimalno Kad ovog skroz isfura njoj se isplati kupiti ovaj novi pa da i ja opet koju odigram. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nintendo's Switch 2 Treehouse Livestream Is Just a Flood of Angry Comments Shouting "DROP the PRICE" https://www.ign.com/articles/ninten...ood-of-angry-comments-shouting-drop-the-price Navalila raja iz zemalja trećeg svijeta na komentare...
Kako sam gledao na yt o konzoli sad mi feed pretrpan kukanjem oko cijene. Mada Selvin je u pravu, obično kukaju pa pokupuju kao da sutra nema. Vidjet ćemo hoće li se prodavati na razini originalnog switcha Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ne vjerujem da ce se uopste tako dobro prodavat. Dosta Switcheva je prodano ljudima koji ne igraju skoro nikako tokom pandemije zbog Mario Karta, Anima Crossinga i slicno. Mislim da tim ljudima ne treba nova konzola sa novom verzijom te igre, nista im ne znaci.
Treba pretplata za voice chat... Dobra konzola ocito ali je zacijenjena kao primarna konzola, a ne kao dodatna konzola pored PS5/Xbox.
Sama cijena konzole je ok, sve ostalo preskupo i bezobrazno uzimanje para. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nintendo u Ameriki odgadja pre orders koji su trebali poceti 9. Aprila. Razlog su nove tarife koje je narandjasti jucer nametnuo svima. Postoji sansa da ce Ninendo podignuti cijenu.