Odabir zaštitne maske, fake vs original za smartphone

Discussion in 'Pametni telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by jigsaw, Mar 20, 2015.

 1. jigsaw

  jigsaw Aktivista

  :smt006 Uzeo sam nov iz telekoma LG G2, htio bih da ga zaštitim nekom zaštitnom maskom i takođe nekom ekran zaštitom.

  Uzeo sam u obzir neke zaštitne maske kao što su:
  Otterbox Symmetry
  Otterbox Commuter
  NEKEDA SAFFIANO
  Incipio LG G2 DualPro Case
  Incipio Feather

  i spigen slim armor koja bi me koštala sa poštarinom 60KM (original), dvoumim se da li pokupiti neku repliku

  Imate li iskustva sa kopijama ili original zaštitnim maskama, cijena naspram kvaliteta ?

  Ako imate za mene neki savjet ili preporuku slobodno recite.
   
 2. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Imam ja na NOTE3 spigen slim armor,vrlo vjerovatno da je lažnjak,kupio ga Libiji zajedno sa telefonom a nesto ne vjerujem da u njih ima orginala al kvalitete sto se tice i funkcionalnosti je vrh,drži telefon sa svih strana odlicno i evo poslije skoro 6 mjeseci koristenja nije ostavilo nikakvih tragova na telefonu,telefon vadim iz zastite kad sam u nekoj fancy situaciji tako da ga redovno pregledam.
   
 3. AdoSA

  AdoSA Komšija

  Iskreno, ja sam kupio silikonski okvir za 1.5$ sa ebaya i kinesku kopiju ovih skupih tempered glass zaštita za ekran od 5$ za svoj SGS4. Ispadao mi iz ruke i džepa i svašta nešto... Telefon kao nov ;)
   
 4. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Meni je taj Spigen spasio note 3 od padova s 2m. Nikad nista. Dok mi nije pao u solju :)
   
 5. NAILS

  NAILS Veteran foruma

  Kod mene je ova crna Mercury za grand 2. U pocetku mi smetalo a sada je ne bih mijenjao.

  Telefon je dobro zašticen, ovaj preklop dosta zgodan za skype i klipove. Ima u sebi čip pa nikada i ne vidim lock screen. Ekran se pali i gas kako otvarma i zatvara preklop te unutra ima par pregrada za novac i dokumente.
   
 6. sumeir

  sumeir Komšija

  Meni su preporučili ovdje Spigen i Incipio za oklop a za zaštitu display-a ultimateshield,orzly i ja sam naišao isto na Moshi.

  Ja sa na početku mislio da idem na DBrand pa sam na kraju naručio Spigen Neo Hybrid Metal.

  Vidoi sam na stranici plus.ba da se vrtila reklama za Spigen oklope, ali obzirom da je navedena cijana 20 KM može se zaključiti da je riječ o kopiji.
   
 7. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Pa u našim prodavnicama mobilnih telefona onaj 0,99$ ultra thin tpu case sa eBaya prodaju za 10-15KM. O čemu mi ovdje pričamo.
   
 8. sumeir

  sumeir Komšija

  Skoro mi je stigao Spigenov Hybrid Metal kućište za iPhone 6.

  Samo na leđima oklopa dio na kojem je izgraviran natpis Spigen je crne boje,nije bijele. Vjerovatno na fotografiji je neki njihov render.

  [​IMG]

  Prvo uživo mi izgleda bolje nego na fotografijama. Aluminijski dio tako je prefarban da mu je granulacija veća nego na oklopu samog telefona tako da telefon nije toliko "sklisk" kao bez oklopa. Iskreno nije da pruža sad aman zaman oslonoca u ruci dok se drži, ali je osjetno bolje nego bez kućišta. Možda da je taj dio još "hrapaviji" bilo bi dobro.

  Pošto je telefon svakako tanak i teško ga je inače podići sa stola jer haman nemaš ga zašto ni uhvatiti. Ovako sa oklopom-kućištem malo je lakše jer ovo kućište ne daje dodatnu masivnost telefonu ali eto tek toliko da se telefon može izeti. Možda da je neki drugi oklop masivniji bilo bi još lakše. Uglavnom dugmad sa strane oklopa, otvor gdje je Mute dugme i iskruženi dio za logo sve su to tačke koje pružaju dodatni oslonac dok se telefon drži u ruci.

  Uložak u koji se ubacuje telefon i preko kojeg ide "prsten" isto dodatno daje osolonac telefonu u ruci ali ne sad da je nešto spektakularno. Onako na dodir rukom dojmi se kao da je neka brušena koža,ali kada ga noktom dohvatiš skontaš da je neka tvrda guma.

  Kada se nabaci aluminijski prsten stisne telefon fino sa svih strana i nije ga baš lahko skinuti. Ja sm mislio u momentu ili ima nokat da pukne ili ovaj prsten ima da se prekine. Jedino malo "diše" prsten više sa strane gdje su dugmad za pojačavanje zvuka i gašenje zvona-Mute dugme. Iznad rubova ekrena guma od uložka prelazi koji mm, tako da i ako se telefon položi na displej neće se ogrebati.

  Dugmići fino rade,treba malo više pritisnuti valjda jer na unutrašnjosti "prstena" ima neka traka pa onda prorezi na uložku,valjda zato treba malo više "sile" da se "haplicira" da dugmići odreaguju.

  Mislim da nije loše kućište obzirom da nisam tražio nešto sad da bude preglomazno. Bilo bi dobro kada bi pružao još bolji oslonac u ruci ali vjerovatno razlog tome je i materijal koji je korišten i to da telefon ne izgleda preglomazan kada je ubačen u kućište.

  Cijena mu je bila 19 Eura + dostava.
   
 9. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Odakle si narucio?
   
 10. sumeir

  sumeir Komšija

  Francuska,tj preko Amazon.fr ali je pošiljka došla iz Britanije pa mi je rođak poslao poštom za BiH.
   
 11. Alibegovic

  Alibegovic Veteran foruma

  Aha. I ja tako kupujem sa amazona. :)
   
 12. sumeir

  sumeir Komšija

  Ne znam kojom logikom su išli ali isiti oklop na Amazonu.uk i kaže da je Spigen prodavač bio je 30 ili 35 Eura a preko Amazona.fr koji je Spigenova radnja cijena je bila 19 Eura a došlo iz UK.

  Ne žalim se nego nako konstatacija. :)