Otkriven ozbiljan Intel CPU bug

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by lolak, Jan 3, 2018.

 1. Qler

  Qler Veteran foruma

  Nisam puno citao oko ovih bugova, i sranja sa koliko se sjecam prvo je bilo i AMD i Intel, pa onda je udarilo po Intelu i sad AMD... ali moze li mi neko reci koliko je to u praksi opasno za average Joe korisnika? I ovi Intel problemi i sve to je ono moras biti tu fizicki koliko sam shvatio kod dosta bugova da bi exploit iskoristio...
   
 2. Stihoklepac

  Stihoklepac Moderator

  Ako je vjerovati likovima koji ovo detektuju, bilo kakav pristup bilo kojem računaru, dozvoljava da koristeći cpu exploite ili sniffa ili postavi malware bez obzira na os. Navodno fully patched Linux ili Windows nije nikakva zaštita. Cloud također.
   
 3. nFare

  nFare Komšija

  Napredna civilizacija nema šta, još je samo low level malware falio. Afera oko Google pay servisa i nesigurnog spašavanja podataka bankovne kartice. Bugovitiji os od Win 10 odavno nije viđen. Google Street view je u Njemačkoj postao maltene beskoristan, svakih par metara blur radi zaštite privatnosti. Frajer u kopirnici neki dan ostavio otvoren e-mail i pdf-ove na izvolite, a pri tom se smatra dobro osvještenom osobom o količini i načinu šerovanja podataka.
  U divljinu na što veću nadmorsku i uzgajati povrće, to je rješenje :D
   
  hurmash1ca likes this.
 4. mirzet1976

  mirzet1976 Aktivista

 5. Decerto

  Decerto Komšija

 6. Neso

  Neso Komšija

 7. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Neko se bas nameracio da na sve nacine nanese stetu Intelu. Sve ovo sto im se desava zadnjih par godina nije slucajnost.
   
 8. Decerto

  Decerto Komšija

  sami su sebi nanijeli stetu jer su gurali quad core procesore u 2018 kao high end. AMD ih zestoko iznenadio i tu zavrsava prica. Jednostavno nisu imali nikakav backup plan,ali bukvalno.
   
 9. NeTRa1der

  NeTRa1der Komšija

  Jaka im ova šifra koju su postavljali na zip fajlove...:rolleyes: