Neki dan sam se sjetio da trebam otvoriti kuciste, pa da malo barton ima vise zraka, ali me garancija, za****la, al sam ja opet otvorio. Ali nisam otvorio onu stranu kucista,odakle se moze sve raditi, nego sam otvorio onu sa druge strane, sa zaljedja maticne ploce. Ono je imalo efekta, smanjilo je za 6-7 stepeni temp. CPU-a, a od maticne negdje 4 stepena. Pa vas sada pitam jeli ista skodi ovo sto sam uradio, mislim zbog prasine i drugih stvari?????? Hvala.
Ev ja ti odgovaram ko amater Veze to nema, u mom kucistu ima prasine punooo.. da malo pospem vodom bilo bi Blato a ne prasina sve stima OK, P.S. Kad otvaram kuciste , uvjek pri ruci mi je usisivač... @ Pa vas sada pitam jeli ista skodi ovo sto sam uradio, mislim zbog prasine i drugih stvari?????? >>>NE<<<
prašina na pasivnom dijelu cpu coolera (i svakog drugog) jako smanjuje njegovu efikasnost... da ne pričam o prašini u dimm/pci/agp utorima.
ja cu ostaviti otvoreno, sve dok ne istekne garancija, pa onda lijepo otvorim i onu stranu koja je ulijepljena garancijom i sve fino ocistim. Jer ako zatvorim ode sve u ***********inu,znate sta mislim, bice gore nego to malo prasine. Hvala!
i ja sam danas mora skinuti isto jednu stranu ko ti (i kod mene je garancija). kad sam vidio da temp. u kucistu iznosi 55C, kad sam skinuto negdje je pala na 40, max 45C
ja tu temp. nisam pogledao odkako sam kupio komp , ni kada sam ga jednom klokao na 2.8 nisam je gledao...
savjetujem da pogledas starije threadove gdje je bilo rijeci o cirkulaciji zraka u kucistu te zasto nije pozeljno kuciste drzati otvorenim.