Cooler Master v750 80+ Gold 750W PSU Napojna je kupljena 2017. godine u Uniexpert-u, plaćena oko 318KM. Garancija je istekla (inače je 5 godina), ali imam garanciju je da napojna radi Napojna dođe s svim kablovima i originalnom pakovanju (osim možda one torbice za kablove). Upozorenje: Ukoliko imate Vega 64 ili 7900XT(X), bez undervolt-a, velike su šanse da bi ste imati problema s OCP-om i gašenjem napojne u toku gaming-a. Ako treba, slike mogu postaviti kad je izvadim i stavim novu, u međuvremenu, koristite maštu. Može se testirati 1-2 dana, ako nešta ne bude uredu, nije problem vratiti pare. Lokacija: Sarajevo Cijena: 120KM
Hm, imam Corsair TX550M i Vega 56 u drugom računaru. Nikad se PC nije ugasio radi OCP-a. Kod tebe je jos 750W.
Vegu sam mogao i undervoltati i radila je bez problema (hvala @mobsterc jer mi je on preporučio UV), međutim sad 7900XT, ili se okine OCP zbog prevelikog napona, ili driver crash-a zbog preniskog napona . Helem uzeo RM1000X, pa valjda će raditi.
Ove dvije napojne ne mogu stati u istu recenicu, V750 je radio Chicony Electronics a V1200 Platinum je radio Seasonic, V1200 lagano prodje 110% load (1320W) bez gasenja i opet ima efikasnost preko 91% (TPU review).
Po ovom pitanju itekako mogu, iza mene je 10 crknutih v1200, upravo zbog vega. Nije sve u čitanju reviewa... Btw, Chicony je od 2019te, a njegova je starija, tada je radio Enhance.