P: Računar AMD Ryzen 3600

Discussion in 'Računari i komponente' started by Reznor, Jul 31, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Reznor

Reznor Overclocker

Situacija danas me natjerala da konačno oglasim jedan od ova dva računara na prodaju (iz potpisa). Naime danas sam imao nezgodu s autom i prilična je šteta. A kako sam bez posla neko vrijeme moram se riješiti nekih stvari da to namirim...

Specifikacije:

Procesor: AMD Ryzen 3600

Matična ploča: Gigabyte A520M-K V2

Memorija: Corsair ValueSelect DDR4-2133 2x8GB

Grafička kartica: Sapphire Radeon Nitro Pulse RX580 8GB

Napojna jedinica: InterTech APS-720W

Disk: M2 SATA III 120 GB

Kućište: Asus Prime AP201 (jedno od najpopularnijih sa odličnim airflowom)

Dodatno: PWM fan kontroler + 6x MS Freeze fanovi

OS: Po želji kupca, Linux ili Windows s tim da za Windows nemam licencu, mora se naknadno aktivirati, može čak i Hackintosh :)

Za dosta komponenti posjedujem originalne ambalaže, od nekih možda još imam i fiskalni račun.

Bez zamjena.

Lokacija Novo Sarajevo.

Ne šaljem poštom, ali mogu ponijeti do Tuzle ako kome tako više odgovara.

Cijena na OLX je 600 KM, ali za HWB može niže, 550 KM neka bude.
    Dodam i mali 2.5 500 GB HDD za još storage.

Imam i ovaj Dell monitor 24" P2414HB, dao bih ga dodatno za 100 KM i još dajem neku tastaturu i miš (G510 i SBOX vertikalni miš).

link na olx: https://olx.ba/artikal/62874419

2. Reznor

Reznor Overclocker

Računar je otišao kolegi s foruma.

Ima mogućnost povrata ukoliko ne bude odgovarao, ali zasad može lock :)

3. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Buraz, nemoj sve u bezcjenje prodavat.
    Ukoliko treba kakva fin. pomoć dok prođe kriza, javi se u pp.
    Sretno.

EL NINO CFC, Reznor and iPlay like this.
  4. Reznor

Reznor Overclocker

Hvala, cijenim podršku, sve je ok zasad, imam ušteđeno, pa sam dobar duži period, ne rentam ništa, ne dugujem ništa, pa sam siguran što se tiče smještaja :)

Ovo su bili neki troškovi koji mi nisu trebali, a s obzirom da se desilo ovo s autom krenuo sam od stvari bez kojih se može živjeti, računar je trebao davno ići za drugog rođaka, ali kako se rijetko viđamo, to se nije desilo.

Uglavnom, malo detaljnije.

TV ionako je bio prevelik za sobe, svejedno je trebao otići. Srećom došao danas momak zna ovog PCUltra od kojeg sam ga takvog kupio, kao i svu historiju, nije ništa ni pitao koja je zadnja cijena. Ali prije toga su me neka dvojica ispeglali dobro, iako je opis oglasa prilično detaljan, nisu čitali uopšte. Naša posla. Tako da sam vratio te pare od te kupovine, dobro sam na kraju prošao i nisam previše u gubitku.

A to se slažem za prodaju ispod cijene, treba tjerati svoje i ne dati da ti ljudi obezvrijede stvari koje prodaješ, to je baš tipična praksa na OLX-u, posebno što ima dosta ljudi koji ne znaju koliko to vrijedi što kupuju, sve je to njima isto. Prije sam davao stvari dosta ispod njihove vrijednosti, ali evo sad gledam da više pazim u tome.

Računar je otišao po mom mišljenju za ok cijenu kako sam i planirao i računao na papiru (ok neke stvari su ispale tu gratis tipa diskovi i fanovi sa pwm kontrolerom, halal bilo). Ionako je većinu vremena bio ispod stola i zauzimao prostor nije se koristio uopšte, nekad ga upalim i to je to. Bolje neka ode nekome ko će ga koristiti.
    Bilo je nekih problemčića s pločom (takva je kupljena nova) i grafičkom za koju nisam znao da je majnala dok mi kolega to ne reče, mislio sam ona tako uvijek se glasno čuje u loadu, ali eto mene je to sve dosad poslužilo, plus sam testirao računar 24/7 par dana prije prodaje (Gentoo Linux instalacija i CPU i memorija stress test), ali sam ostavio opciju da se može vratiti ukoliko baš to ne bude to. Nebitno, sve je to materijalno nadoknadivo nek je živa glava što se kaže :)

A što se posla tiče... kada sam pričao ljudima još 2018. da je IT balon koji se puše eksponencijalnom brzinom i da će to kad tad pući, posebno u vrijeme korone i s ovim naglim rastom plata ljudi su mi govorili da izmišljam i eto desilo se, inflacija i dešavanja u svijetu samo su ubrzali taj proces.
    Mada kod mene je bilo još dosta drugih stvari s tom firmom i već sam godinu dana ranije trebao se prešaltati blagovremeno (dobio u Švedskoj posao), ali evo sad nema ništa u oblasti koju ja radim. Odmah iza mene još jedan prijatelj dobio sporazumni, tako to ide...

Sad da pređem u neki drugi branch osim mobile, tipa neki web neće me niko kao seniora, jer nemam dovoljno iskustva za tu oblast i tako to već ide, plus sad to ide na preporuke znam jarana koji je lokalni selebriti i dj, a i zna programirati i sl. koje utiču na uži izbor. Skoro sam trebao imati intervju s jednom od ovih velikih firmi u Sarajevu, intro sve super, čekali kolege da se vrate sa godišnjeg za tehnički i ništa, ni mukajet dalje. Neki objavljuju oglase samo radi visibilityja, a ne planiraju nikog novog dovesti.

Uglavnom, danas sam se prijavio na biro dok čekam od telekoma rezultate od silnih intervjua (ispita) na kojima sam bio u zadnjih skoro pola godine :)
    Uvijek ima nekih low-level poslova dok se ne nađe nešto bolje, ali to gledam kao last resort.

Last edited: Aug 13, 2024
  5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Sretno buraz. Bit će nešto, kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore.
    Svaki posao je postao od danas do sutra, zato treba imati nešo ušteđevine.

EL NINO CFC, iPlay and Reznor like this.
Thread Status:
Not open for further replies.