POMOC PRI KUPOVINI

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by kocko, Mar 6, 2008.

1. kocko

kocko Novi član

da li vrijedi kupovina ove konfiguracije?? sta bih trebao promjeniti i sta mi mozete preporuciti...

Intel Core 2 Duo E4500 2.20GHz LGA775 BOX
    ASUS P5B, LGA775 Intel P965 (Broadwater)
    WD Caviar 320 GB 7200 rpm 16MB SATA2
    Kingston 1024 MB 800 MHz DDR2 PC 5400
    Kingston 1024 MB 800 MHz DDR2 PC 5400
    Asus EN8600GTS 256MB
    MSI Apollo kuciste MDC-820 400W
    Pioneer DVD RW DVR-112D-BK 18x black
    Longshine modem 56K V.92

2. ReNNo

ReNNo Overclocker

Mogu reci samo ako mislis ozbiljnije igrat igre da je bolje dodati jos malo para pa uzeti nesto tipa 8800GT ili barem 3850 jer ta Asus EN8600GTS 256MB je vrlo loš izbor.
    I jos jedna zamjerka je da bi bilo ljepo da si barem priuštiš chiefteca od nekih 450W.

3. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Umjesto P5B uzeti P5K sa novijim P35 chipsetom i umjesto 8600GTS uzeti ATI Radeon 3850.

4. GW

GW Moderator

Treba svakako reći za šta će računar služiti, koliki je budžet i treba li šta od periferije (monitor, tastatura, miš) pa se onda možemo baciti na posao. :D

5. kocko

kocko Novi član

Budzet je oko 1000-1100 KM.ne trebam nista osim centralne! studiram etf i koristio bih ga za programiranje(matlab,workbench.....itd),naravno zaigrao bih se ponekad!!!!

6. GW

GW Moderator

Hajde nek se neko potrudi i sastavi konfiguraciju, pa ćemo je korigirati ako bude potrebno. Ja baš i nemam vremena sad. Inače bi je rado sastavio.

7. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Studiras ETF i ne znas sta da sklopis.
    Tvoja sreca da nisam moderator!

8. selvin

selvin Moderator

I ja studiram FE pa vise od 2/3 mojih kolega ne zna ni koji komp ima kod kuce.. Cudna jada...

9. vnm_

vnm_ Komšija

a ti ocigledno ne poznajes dovoljno osoba sa ETF-a. :mrgreen:

10. kocko

kocko Novi član

DA STUDIRAM ETF.pogledaj sta pise na pocetku pa ces vidjeti da sam sastavio konfiguraciju, ali mene interesuje sta bih mogao da promjenim i ucinim je boljom za iste pare!! naravno mene interesuju i iskustva drugih sa ovom maticnom,grafickom i napojnom!!
    sto se tice procesora,za ove pare je odlican,HDD je dobar,RAM je odlican,optika je najbolja,pa ih ne bih mijenjao!
    ne oslanjam se puno na ono sto pise o ovim komponentama,nego vise na iskustva!!

11. JVC

JVC Overclocker

Optikia ti jeste dobra, ali se dosta kvari (iz iskustva) kupi Samsung 203B dosta je bolji, ploca je ok. imao sam je sada sam na P5K-E isti K**** nisam primjetio nikakve bitne razlike osim po opremi jer i P5B ima podrsku za 1333 MHz. ako ti zatreba, a za napajanje poslusaj batali ping pong da te glava ne zaboli kad opali i povuce pola racunara uzmo chiefteca 400-550W ovisno o kolicini love.

12. Pasha

Pasha Komšija

Mislim da P5K-E ima podrsku za ddr3 memu.

13. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

P5KC ima, P5K-e nema. :smt002

14. Pasha

Pasha Komšija

Vjerujem da moja ima,pa zasto ne bi imala p5k-e :?

15. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ma jok bolan, P5K je DDR2 only.

16. Pasha

Pasha Komšija

17. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Laže ko pašče :lol:

Everest zna da postoje P35 ploce sa DDR3 podrskom, ali ne zna da tvoja ploca ne podrzava.

18. Pasha

Pasha Komšija

I mene je isfuro,kontam ja evo jedne sto ce trajati jos 10. godina(ploce) :mrgreen: Thx

19. GW

GW Moderator

Procesor zamijeni za 2180, grafičku za 3650, i uzmi chieftec napojnu.

20. Pasha

Pasha Komšija

Mada bih ja sada rado mijenjao ovu svoju plocu za neku npr. abit IP35 ili gigabyte DS3P ili DS3L.
    Sto se tice overclockinga ova ploca ima manje bodova nego ove dvije.