Preporuka za DSLR

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Aldiin, Jul 4, 2019.

 1. Aldiin

  Aldiin Komšija

  Pozdrav ekipa.

  Htio bi sebi nabaviti neki polovan "budget" DSLR. 300-400km. Totalni sam laik, znam neke osnovne parametre sto se tice ovog hobija. Koristio sam Canon 1100D sa default objektivom onim, odlicne fotogfrafije je pravio. Vidim na piku manje od 300km se moze naci. Da li ima nesto bolje za manje pare od tog? Isto tako, vidim da su na pik-u cijene nabijene maksimalno, aparati stari 6-7godina se prodaju masno..

  Sta da gledam kod kupovine DSLR-a? Jel bolje kupiti dobar objektiv ili dobro tijelo? Da li da uzmem bez objektiva ili da ganjam neki combo? Canon ili Nikon?

  Stvarno pojma nemam sta gledam. Sve preporuke su dobrodosle, ostavljajte linkove sa pik-a ili ako vi imate neki aparat, bujrum.

  btw. volio bi i da moze video barem 1080p snimati u dosta kvalitetnoj izvedbi.
   
  Last edited: Jul 4, 2019
 2. Esh

  Esh HWB

  Svojevrsni "spiritualni" nasljednik 1100D je 4000D iz prošle godine, sa 1080/30 video podrškom te je u bh. radnjama cca. 600 KM sa 18-55.

  Što se tiče polovnih, s obzirom da nisi zahtjevan korisnik, možda ti je bolja varijanta gledati korištene novije entry-level modele od ljudi koji su kupili pa zaključili da im je telefon dovoljan..
   
 3. efo

  efo Komšija

 4. Aldiin

  Aldiin Komšija

  Od novijih našao sam 1200D za pristojne novce. Javio sam se ovom za 4000D da vidim koju ce mi cijenu dati.

  Tu se ubacuje 550D malo stariji ali, bolji aparat koliko vidim.

  Hmmmm, bas cu da procitam i pogledam ovo sto si postavio.
   
 5. efo

  efo Komšija