Prijedlog komentar

Discussion in 'Sadržaj, prijava problema i prijedlozi' started by nodi, Aug 12, 2003.

 1. nodi

  nodi Novi član

  Pozdrav svim Hardware Tweakerima...

  :wink:

  Kao prvo da pohvalim dosadasnji trud i vrlo dobru ideju za pocetak novog korisnog sajta u BiH.

  Mada je ovo samo pocetak zelio bi da vam dam prijedlog koji ja mislim da je potreban.

  Prijedlog 1
  Kao prvo bilo bi fino da raja moze komentarisati svaki napisan article, znaci svaku novost svaku recenziju itd. Jedino tako se moze postici dabar rezultat bilokakvog artikla koji je postavljen na sajtu. Naprimjer na sajtu je napisan artikal u vezi neke nove maticne koja je izasla na trzistu i ocjenjena je odlicnim izborom. E sad dosta raje ima problema sa navedenom maticnom i fino bi bilo da se komentari mogu direktno staviti na tom sajtu i direktno ili indirektno su vidjivi za sve posjetioce tog artikla. Ova ideja se moze i ostvariti preko foruma ali bi ljepse bilo da je integrisano licno na sajtu.
  Obratite paznju na primjer komentara ispod clanka ovdije.

  Prijedlog 2
  Bas sam procito ovdije negdje na forumu razgovor oko vijecnosti ovog projekta. Istina je da ako sajt nije dovoljno update-iran i na vrijeme... vremenom gubi svoje posjetioce. E sad tesko je za nekoliko urednika da prate sve novosti i ostale bitne clanke na internetu. A novosti na podrucju Hardware-a su vrlo bitne. Preporucio bi da se napravi mogucnost za prijavljene clanove Harware Base sajta da dobiju mogucnost da doprinose update-u ovog projekta tako sto ce licno dodavati novosti, clanke i ostalo... Naravno svaka vijest mora biti prekontrolisana prije nego sto se pojavi na sajtu ali nadam se da shvatate bitnost ovoga.

  Ove ideje mi nisu tek tako naum pale, vec sam vec duze vrijeme clan jednog ogromnog portala koji ima istu svrhu kao Hardware Base na kojem su navedene stvari moguce. Taj portal je veliki uspijeh i najbolji je i najpoznatiji source za Harware i Software informaciju.
  http://www.tweakers.net

  Ako imate zelju da cujete jos prijedloga, samo javite da napravim malo vremena da to sve ispisem :)

  Puno pozdrava i sve najbolje.
  GL HF
   
 2. ihti

  ihti Novi član

  Komentare ispod svakog clanka imamo u planu i to ce uskoro bit napravljeno kao i opcije za print i email.

  A sto se tice prijedloga 2 to cemo jos razmotrit ako ne bude dovoljno ljudi za pisanje vijesti onda cemo stavit na sajt formu za upisivanje vijesti od strane posjetioca.

  Naravno da zelimo cuti jos prijedloga, kritika i pohvala svi su dobrodosli.
   
 3. Esh

  Esh HWB

  kao sto ihti rece, komentari ce uskoro biti spremni, a prijedlog broj 2. po mom misljenju jos uvijek nije neophodan jer barem sto se vijesti tice mislim da pokrivamo najzanimljivije vijesti sa hw podrucja.. naravno, voljeli bi cuti jos prijedloga..

  hvala,
  enis
   
 4. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Vjerovatno bi se kod gdje se dodaje novi topic u forum, dodati i u funkciju koja dodaje novu vijest na stranicu. I onda postavis samo link na index, do stranice foruma :) Sad ne znam koliko je sve uvezano sa sessions , ali vjerujem da bi se dalo rijesiti.
   
 5. Esh

  Esh HWB

  imas foruma tipa invision koji takve stvari podrzavaju :)
   
 6. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Hehe kome pricas :)
   
 7. nodi

  nodi Novi član

  Hehehe,
  vidim da vas nisam bas nesta iznenadio sa prijedlozima.
  Uglavnom imam jos nekoliko prijedloga ali nezelim da vas opterecujem sa tim, right now.
   
 8. nodi

  nodi Novi član

  Sto se tice toga vezivanja "Fetching" topica sa foruma na aktualni website, za to je phpBB dusu dalo. Imam iskustva sa tim i radi pravo dobro.
  Ako bi se malo ulozilo truda u lakse programiranje phpBB foruma moglo bi se doci do dobrih rezultata sto se tice vezivanja foruma sa sajtom odnosno integracija. A ako bi se to izvelo onda bi mogucnosti bile ogromne.

  Naprimjer.
  Dodas novi topic u jednom od odgovarajucih foruma, taj topic se direktno pojavi kao novi topic iz odabrane oblasti (naprimjer Software) na glavnom sajtu kao link,tekstualno ili skraceni tekst (ima dosta mogucnosti), a posto je to sve povezano za phpBB forum imas direktno i mogucnost da komentarises. Tesko je detaljno objasniti nasta mislim ali nadam se da ste odprilike shvatili o cemu pricam. :roll:
   
 9. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Mislim da vec postoji ta opcija, a i da jeste, ne bi je bilo problem napraviti, samo izvadis 10 zadnjh topica iz databaze i sutnes ih ko linkove na glavnu stranicu, ali otom potom :)
   
 10. nodi

  nodi Novi član

  Code:
  Hidden Win98 secret: add BUGS=OFF to your CONFIG.SYS 
  Hit any user to continue.
  Radi li ovo na Win98 SE ???
   
 11. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Nadam se da si ironican :)
   
 12. nodi

  nodi Novi član

  :lol: