Problem 5600x

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by Stig L Stoner, Dec 6, 2024.

1. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

Ploca B450M DS3H (rev. 1.x) zadnji bios, ubacim cpu 5600x nema slike, drugi 5600x nema slike. Vratim ryzen 2600 sve radi. Vratim 5600x nema slike. Ubacim u istu model ploce samo drugu, 5600x uredno radi. Vratim u ovu prvu nema slike. Wtf. Clear cmos isti vrag. Dajte neki savjet da probam prije nego je posaljem u servis?.

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Probaj predzadnji, ili prvi koji podrzava taj cpu pa kasnije idi na najnoviji.

Stig L Stoner likes this.
  3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Skoro je neko imao slican problem, mislim da je bilo na temi za AMD procesore. Najvjerojatnije do biosa.

4. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

Probat cu danas, na 10 ploca postavio 5600x sve ok, ista revizija ploce i isti bios samo ova nece da ga prihvati :mad:

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Thats what she said.

6. selvin

selvin Moderator

Reklamiraj plocu. Ako je tako kako kazes sa istom revizijom i istim biosom, mozda ima neki drugi problem sto se manifestuje samo na tom procesoru ili novijim.

7. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

To su vec stare ploce, 5g. Tako da ce biti jednostavnije uzet novu. Al cu je svakako dobacit do servisa ako ovaj dio sa ranijom verzijom biosa bude manje uspjesan.

8. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

On je kako sam shvatio uzeo drugu plocu na kraju :(

9. NaLe!

NaLe! Aktivista

Pisao sam ja da sam morao downgrade na 3 verzije nize od aktuelne da prepozna novi procesor.

Stari procesor radio s svim verzijama.

10. Stig L Stoner

Stig L Stoner Novi član

Prodata ploca, nije uspjelo ovo sa biosom. 3-4 verzije probao.