Imam veliki problem kupio sam ove konponente: ASUS A8N5X AMD Athlon 64 3200+ s939 Venice KINGMAX 512MB DDR 400 cl 2,5 MAXTOR 80GB 7200rpm/8MB SATA II GIGABYTE RADEON X700 256MB DVD RW PIONEER 111 Napajanje je FORTRON 550W ..... E sad problem je sljedeci,kad sam sve to skopco i krenuo da instaliram XP kompijuter smrzne prije nego sto kopira fajlove za setup sa cd-a.Probo sam i 98 ali potpuno ista stvar.Ram sam provjerio na drugom racunaru HDD isto i ok su.Ovaj racunar sklapam jaranu,ali posto sam konto i sebi sklopiti jedan sa AMD 64 uzeo sam jos jednu maticnu potpuno istu i probo sam i na njoj ali ista stvar.Ima li ko ideju sta bi moglo biti ?
Probaj staviti zadnji bios na plocu ....ako se dobro sjecam ta ti ploca nemoze sa kingmax-om probaj drugu memoriju
Momak samo da ti kažem da ta ploča ne podržava sata 2 diskove tako da je velika mogućnost tvog problema taj sata 2 disk,probaj obični sata.. ili ata disk..pa ćeš vidjeti dali radi...to je nforce 4 ploča.. nije ultra...tako da vjerujem da je do tvog harda...
pogledaj bios kompletan, olabavi ram na 3-4-4-8 (kingmax spd je 2.5-3-3-7 ako se ne varam - zanemari to) i stavi voltažu rama na 2.7v, stavi jumper na disk u sata 1 mod pa javi jel šta pomoglo.
Usput to je jedna od najbugovitijih nf4 ploca koje sam ja imao pod rukama....generalno veliki broj low-mid end-a asus ima pravih problema sa sata diskovima.
Vidi drivere na CD-u od maticne za SATA kontroler pa ih snimi na floppy i ucitaj kad instaliras windows. Moj HD nikako ne vidi dok ne uradim to.
nisam baš siguran... mislim da je jedna od najgorih ploča uopće dobavljiva asus k8n4-e (deluxe) - e to je pravi očaj.
ja bi rekao da je najvjerovatnije to sto ta ploca ne podrzava sata2,probaj stavit HDD preko jumpera u sata 1 mod