Problem sa grafickom karticom.

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by DadoDoda, Feb 13, 2023.

 1. DadoDoda

  DadoDoda Novi član

  Pozdrav svima
  Prilikom pokusaja overclocka graficke ekran se zamrznuo te je racunar resetovan na dugme, od tada nema slike. Sve radi i graficka cak ventilatori okrecu ali slika se ne prikazuje. Vadio sam graficku opet stavljao, resetovao cmos bateriju ne radi nista. Ubacio je u drugi kompjuter isto tako ne radi. Zanima me misljenje jel mogla riknuti nakon tog overclocka ? Core clock je fabricki 1210 a podignut je na 1260.
  Graficka je radeon rx 560 4gb. Hvala unapred.
   
 2. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Ako ne radi ni u drugom racunaru onda je riknula. Mada nisam cuo da je nekome stradala zbog tako malog OC. Prije da je napojna ubila.
   
 3. DadoDoda

  DadoDoda Novi član

  Prija toga uvijek provjeravana temp graficke uvijek dobra, u gamingu 50-55 stepeni kad je neki obican rad na racumaru 35-40. Dobro radila i nije ni meni jasno da je taj OC mogao tako sprziti pa se sve tjesim mozda ima rjesenja.
   
 4. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Sta da ti kazem, sve ima svoj kraj. Ne znam kakva ti je napojna, moguce je da je i zbog nje.

  Sreca nije neki skup model u pitanju, mada je na danasnjem vremenu nekome i 100KM puno.
   
 5. DadoDoda

  DadoDoda Novi član

  Ma nije problem uzeo bi ja drugu nego ako se vec ova bude mogla popraviti sto da ne. A mislim da je nema za 100km. :)
   
 6. Reznor

  Reznor Overclocker

  Dalo bi se to popraviti, samo ne znam koliko se isplati, vjerovatno bi trebalo vidjeti da nije koja komponenta na grafickoj izgorila i flashati fabricki BIOS kartice sa defaultnim postavkama. Ocekuj da je to min oko 100KM, ali to je vec polovina vrijednosti te kartice skoro. Svaki reballing moze ostetiti cip trajno ili mu skratiti vijek trajanja, tako da se to na grafickim karticama uglavnom ne isplati raditi.
   
 7. Reventon

  Reventon Veteran foruma

  Ja prodao gtx 1060 za 200KM koja je 150% bolja od tvoje pa se sad skontaj. To sto prodaju po olx-u za neke cifre je druga stvar, a realno je 100KM vrijednost.