1. 3xD_design

  3xD_design Aktivista

  Vozdra ekipa. Imam problemcic sa racunarom koji sam stavio sestri.
  P2 433Mhz, 40GB hdd, 256 MB ram, nvidia tnt2 16MB. Instaliran je linux. Racunar nece da se upali. Kaze stara da je bilo nestalo struje, pa opet doslo, te da se nesto puklo u centralnoj jedinici. Ja mislim da bi do moglo biti napajanje ono :). Sta vi kazete. Kada ukljucim kuciste u struju, i sve ostalo, nece da se upali. Do cega je to ? Ako je do NAPAJANJA, da li je moguce da se sjebala koja jedinica povezana na napojnu (hdd, cd-rom) ?...
   
 2. Sleeper

  Sleeper Komšija

  moguce je-meni se nije nikad desilo(produzni sa prednaponskom zastitom 8) )
   
 3. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  najprije da je do napojne, a poslije bih posumnjao na plocu. probaj novu napojnu pa onda eliminisi ostale probleme. mozda je i onaj mali osigurac u napojnoj. rastavi detaljno sve pa pogledaj, pomirisi, puhni itd...
   
 4. Dr. X

  Dr. X Novi član

  100% napojna i meni se isto dogodilo (serviser kaže zbog groma). Jedino rješenje je da nabaviš novu (ako ti može stati u kučište)
   
 5. Esh

  Esh HWB

  moguce je da si prosao bez dodatnih posljedica (osim napojne), no kao sto ti iron maiden rece, prvo testiraj sa drugom napojnom pa onda dalje..
   
 6. syss

  syss Veteran foruma

  potpisujem... samo pazi dal je napajanje atx ili at.

  inače uzmi produžni kabel sa prenaponskom zaštitom... prenaponskom sleeper, bez d :) koji je malo skuplji, a ipak u ovakvim situacijama se isplati... ja isto imam svu tu tehniku spojenu na takav produžni.
   
 7. 3xD_design

  3xD_design Aktivista

  Ma. Kupio sam novu napojnu. De mi nabavite procesor PIII 1GHZ or more, socket 370, FSB 133MHz :)
   
 8. ming

  ming Veteran foruma

  tesko