Problemi sa paljenjem racunara

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by dzikson, Sep 16, 2009.

 1. dzikson

  dzikson Novi član

  Eh ovako , imam problem sa racunarom od prijetalje ko fol donio mi da mu popravi ( pojavljuje mu se BSOD kad starta loading windowsa a opcija da vidim error nije ukljucena , nemoze da udje ni u safe mode)
  Eh prvo matična je neka divljačka asrock gdje nisam mogu konfigurisat sata da radi ono bez drivera IDE mode kao , tako da sam instaliro na svom XP medjutim kad sam vratio disk u njegov PC, isto se dešava , znaci kad starta Loading Windows samo BSOD i reset .
  Promjenio sam memoriju, grafičku , napojnu, drugu matičnu probo sa proc , drugi proc , sve isto... samo se resetuje.

  Stvarno neam pojma sta bi moglo biti LOL.....
   
 2. NAILS

  NAILS Moderator

  Otkud tio ideja da ce ovo radit ? Ne mozes tako ..doslovno sistem pokupi "postavke" tvog racunara koje se ne poklapaju nikako sa dugom pkonfiguracijom.

  Nego nisam najbolje skontao, kako ne mozes dic windows ? Inace ako loading windowsa radi, zanaci moze dotle stic, nije do hardwera. Treba sam odic sistem novi sad ne znam u cemu je tacno problem pa to ne mozes odradit na njegovom.
   
 3. Shisha

  Shisha Aktivista

  :smt005 :smt005 :smt005

  Mora da se salis :smt005 . Ako si fakat ozbiljan i ako je istina ovo sto si gore napisao, neka taj momak sto ti je donio racunar plati 30 KM nekome ko ce znati sastaviti taj racunar i instalirati OS :)
   
 4. dzikson

  dzikson Novi član

  Ma fazon je u tome sto je isti slucaj se desavo i prije ( razlog formatiranja , sve isto ) , ako se nevaram ako instaliram na drugom PC widnows, moze uci u Safe Mode , a ovdje nije moglo.....
  Dodje do loading i samo BSOD , na kojem na zalost nevidim koji error , ali evo napravio sam , bilo je do graficke... izgleda, sa drugom sve radi , evo instaliro XP....
   
 5. dmr

  dmr Veteran foruma

  ne moze ni u safe mod. Navodno moze ako bi na svom racunaru uninstalirao sve iz system devices u device manageru pa onda prebacio disk na njegov komp, mada to nikad nisam probo :D
   
 6. NAILS

  NAILS Moderator

  A zar toi nije fukcija safe mode-a ? Odnosno da to ukine ? Nisam siguran al mislim bas da to safe mode radi tako da, sam uninstal nebi nista postigao. A mozda i grjesim.
   
 7. dmr

  dmr Veteran foruma

  Pa nije. Udji u safe modu u device manager pa vidi sta ima u system devices. :)
   
 8. NAILS

  NAILS Moderator

  Ja, stoji ono sve tu al reko, mozda ga samo "ukine". Da ne radi.
   
 9. postal dude

  postal dude Aktivista

  .1napojna?
  2.pokušaj obrisati sve particije na hddu, potom opet kreirati druge, nadić os i ostalo bi trebalo da fercera.