Prodajem Komp.

Discussion in 'Računari i komponente' started by Ronaldo, Nov 3, 2004.

 1. syss

  syss Veteran foruma

  ma chenbro mogućnostima gazi i duplo skulja kućišta, rock solid je i totalno jeftino... ne treba mu veća preporuka, za osnove silent pc-a dušu dao. ovi moji ventovi se vrte ~1200rpm i totalno su nečujni (disk je par puta glasniji), počeo sam grijat u sobi, a temp u kućištu ne prelazi 32 (28 je prosjek). mislim možda se nekome ne sviđa izgledom, meni je recimo onak na granici, al je sivi pa relativno normalno zgleda + cdrw sam "sakrio" ispod jedne od onih 5.25 maskica i totalno odlično izgleda... a tek kad se rw otvori i "povuče" tu srebrnu masku sa sobom... ljudi već par dana dolaze gledat inovaciju :)
   
 2. Sleeper

  Sleeper Komšija

  Chenbro is the best :!: 8)
  sad citam o ovom Gaming Bomb 2,od 1 do 10 dajem 15 :!:
   
 3. Shenron

  Shenron Komšija

  Vidis...ja sam na to kuciste totalno bio zaboravio. A i meni je to zakon kuciste :)
   
 4. syss

  syss Veteran foruma

  ako je gb2 ono aluminijsko isto tako ocjena 15.

  evo par slikica...

  [​IMG]

  [​IMG]

  kako sve to može uredno izgledat...

  [​IMG]
   
 5. Shenron

  Shenron Komšija

  To tvoje?
  Super je :)
   
 6. syss

  syss Veteran foruma

  ma jašta, pošteno zaradio za to :)

  inače na slici to djeluje dosta neuredno, ali ovako uživo 5 x bolje jer ni jedan kabel ne smeta airflow-u i stvarno su svedeni na minimum (s obzirom da nisam kupovao rounded kablove, cable wrap-ove i sl.)
   
 7. ming

  ming Veteran foruma

  de ti meni objasni kako otvarash cd (da nije ono desni klik 'eject')
   
 8. syss

  syss Veteran foruma

  a-a :)

  ček sad ću copy-paste napravit jer sam već imao takvo pitanje...

  otvaranje cd-a... u quick launch sam stavio ikonu nekog programa open/close cd, pa kad na nju stisnem cd se otvara što mi se zapravo čini praktičnijim rješenjem od normalnog otvaranja. stisneš ikonu, dok se cd otvara, vadiš cd is kejsa i stavljaš cd u (već otvoreni) uređaj, te odmah stišćeš close cd gumb dok ti je ruka kod samog uređaja... 100%-na brzina i 100%-na ludost kad se ovo sve ponovo pročita :)
   
 9. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  ni ja vise ne koristim dugmad na driveovima, preko windowsa je dosta lakse. btw ja sam sam sebi napravio rounded kablove (skalpel+izolir traka+dosta strpljenja i vremena). prilicno eliminira zbrku u kucistu a deblji za cca 30KM.
   
 10. syss

  syss Veteran foruma

  ma nije čak ni ta cijena toliko problem (koliko bi truda uložio), ali ipak kupovati nešto što već imam, a kablovi su kako vidiš skroz uz dno kućišta/matičnu i ne smetaju enermax-ima da rade svoj posao.
   
 11. Shenron

  Shenron Komšija

  Sharkoon 300W - jel tiho?
   
 12. syss

  syss Veteran foruma

  najtiše moguće, a košta ~30€... kažu mi dečki u linksu da je tiše od chiefteca 300w i jedno od najtiših uopće koje imaju u ponudi (a znaš kolko napajanja oni imaju). mislim totalno je nečujno u radu, a u slučaju da kompu treba malo više struje ima temp regulaciju spojenu na pasivne hladnjake mosfet-ova unutar napajanja pa se i vent malo brže zavrti (ja do sad to nisam primjetio). trenutno je komp ultra tih jer se enermaxovi vrte na ~1200rpm (stražnji malo više jer je tiši, a prednji sam preko potenciometra malo smanjio jer je glasniji), na grafi je vidiš ovaj 60mm vent koji inače ide na 5000rpm, sad je preko potenciometra na 2500, cpu 80mm je na 1700 (inače 2800), zalman je 0dB i to je to. samo je ovaj šupak maxtor sad najglasniji, al da je unutra samsung/seagate mislim da se skoro ništa ne bi čulo.
   
 13. ming

  ming Veteran foruma

  Ova moja elektrana je tisha (necuje se uopste)
   
 14. syss

  syss Veteran foruma

  nisam čuo, pa ne mogu komentirati, ali obična napajanje te klase su isto totalno nečujna (tagan, antec, enermax, chief, bequiet...).
   
 15. ming

  ming Veteran foruma

  vjeruj mi ima dva kulera jedva ih osjetish da cirkulishu zrak (ima senzor za okretaje napojnoj vrte se oko 2000 o/min)
   
 16. d0ga

  d0ga Aktivista

  crazy bi samo tishniiiiiiiiiiiiiiiiiiinu.
  btw. nice kuciste sys. de mi reci kako si napravio ono ... chas silver chas crno ?
   
 17. Shenron

  Shenron Komšija

  Tisina je zakon!
   
 18. syss

  syss Veteran foruma

  ma to je radi kuta snimanja, stalno je silver-crno :wink:

  samo da napomenem kako je valjda najkorisnija stvar cijelog kucista prednji filter za prasinu, unutrasnjost cista totalno.