Racunar nece da se ugasi

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by dino31, Jul 11, 2013.

1. dino31

dino31 Aktivista

Sastavio sam curici slijedecu konfiguraciju Asus p8h61 sa Pentium g630 i 2gb rama te fortron 400w napojnom,Problem je sa gasenjem racunara jer samo stoji na onom dijelu kad na ekranu pise shut down ili tako nesto ali se ne gasi tako da ga moram iskljuciti pritiskom na dugme za paljenje.Instaliran je Win 7.

Imate li ikakvih ideja sta bi mmoglo biti?

2. NAILS

NAILS Moderator

Da ne radi slučajno instalaciju updatea ?

3. dino31

dino31 Aktivista

Nista ne radi.Mislio sam da je do hdd-a ali nije jer se sa svakim desava isto.

4. suad.h

suad.h Novi član

Pokreni CHKDSK preko Runa, provjeri da li ti neki drajveri ne dozvoljavaju da se gase kao npr LAN kartice. Moze biti do samog sistema instaliraj neki normalan XP sp3 bez ikakvih dodataka gluposti pa nam javi jel ima problem.

5. Pionir

Pionir Overclocker

Da, ima smisla.

Kod mene na 7-mici USB drajveri nisu dobro intalirani, tj nemogu da ih instaliram sa CD-a koji sam dobio uz plocu.

Control panel/All cont.pan.Items/Performance Information and Tools/Advanced Tools - klikni na Generate a system health report.

Ako ima neka blokada drajvera, vidjet ces pod Diagnostic Report-Warnings-error-npr Device drivers are not installed (Universal Serial Bus (USB) Controller).

6. dino31

dino31 Aktivista

I sa XP-om ista situacija. Mora da je nesto sa plocom.

7. Waha102

Waha102 Aktivista

Provjeri sa drugom napojnom.Probaj sa odvojenom grafikom i sa integrisanom. Ako ništa od tog ne pomogne onda ploča sigurno. Imao sam sličnih problema kada računar neće da se ugasi. Obično ploča bude rjeđe napojna.

8. dino31

dino31 Aktivista

Update BIOS-a je rijesio problem.Hvala.Moze lock.