Sapphire Radeon 9500pro

Discussion in 'Računari i komponente' started by elvis, Mar 29, 2005.

 1. elvis

  elvis Novi član

  Evo nekoliko slicica moje Radeon-ke 9500 pro

  Prije same montaze povrsina cooler-a je dobro ispolirana

  [​IMG][/url][/img]

  Potom je na GPU nanesen tanki sloj AS5 paste

  [​IMG][/url][/img]

  Potom sam montirao cooler, i kartica sada ovako izgleda

  [​IMG]

  A za dobro hladjenje, brine se veom tiha90-tka

  [​IMG][/img]

  [/img][​IMG]
   
 2. elvis

  elvis Novi član

  Ne vidim nikakvih komentara, ni + ni - :eek:
   
 3. ming

  ming Veteran foruma

  Ovo sa kablovima mi svidja veoma uredno.
   
 4. syss

  syss Veteran foruma

  ma vidi se trud i znanje - petica.
   
 5. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  steta sto aktivno ne hladi memoriju, inace sve je prilicno dobro. kod mene ide oko 350/620 sa tvornickim hladnjakom [inace je kartica BBA.
   
 6. elvis

  elvis Novi član

  Nije mi jasno, sta si mislio pod tim da sa aktivno ne hladi memorija ?

  Mozda ti se slucajno nije otvorila predposljednja slicica[​IMG][/url]

  Ovaj bocni ventilator(90-ka koja nije bucna, a na samom ventilatoru mozes vidjeti i termalnu diodu), jezeve na memeoriji posteno ohladi, cak i kod Overclock-a[/img] 8)
   
 7. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  to je pasivno a ne aktivno. da kojim slucajem cooler zahvata cijelu povrsinu kartice i da ima doticaj sa BGA chipovima, to bi onda bilo aktivno. pogledaj recimo GF6800 seriju ili RX850XT.
   
 8. elvis

  elvis Novi član

  Pod pasivnim hladjenjem podrazumjevamo, hladjenje uz pomoc metalnog ( Cu ili AL ) hladnjaka, koji je svojim gabaritima sposoban da prihvati odredjenu kolicinu tolote sa ele. elementa i time sprijeci njegovo pregrijavanje. A pri koristenju ovakvog tipa hladjenja, ne koriste se nikakave druge komponente ( Ventilator ) koje bi aktivno uzrokovale strujanje zraka izmedju rebara hladnjaka.

  Ovakav tip hladjenja susrecemo kod slabih 64 bit.kartica npr. Radeon 7000,
  GF2 MX itd. ( prednost ovakvog tipa hladjenja je sto ne generisu buku ).

  A pod aktivnim hladjenjem, podrazumjevamo hladjenje uz pomoc metalnog hladnjaka i ventilatora, koji potpomaze hladjenje izaivajuci aktivno strujanje zraka, a time ubrzavajci smijenu toplog i hladnog zraka izmedju rebara.

  Naravno ko bude kupio ovu moju kartica, ako nema bocni otvor i ventilator na kucistu( Onda alat u ruke ) moze reci da mu se memorija pasivno hladi. 8)
   
 9. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  vidis ja dosad nisam znao razliku izmedju pasivnog i aktivnog hladjenja. bas fino od tebe sto si mi objasnio. koliko vidis raja ovdje nisu bas zainteresovana za tvoju karticu, i bezveze je da posjecujes ovaj forum samo da bi opravdavao cijenu, i svoju karticu okivao u zvijezde. svi mi ovdje manje-vise znamo sta se krije iza te tehnologije, izrade, potencijala i sl. fino ti savjetujem da pokusas na nekoj od news grupa na lokalnim serverima ili da pokusas preko oglasa.
   
 10. elvis

  elvis Novi član

  Nema na cemu, da znas da cu uvjek biti voljan da podijelim svoje znanje s tobom, i ostalim ucesnicima ovog foruma, slobodno pitaj :wink:
  A sto se tice moje kartice, daleko od toga da je okivam u zvijezde, samo pokusavam da dam potpune informacije o proizvodu koji se prodaje, skupa sa slikama da bi potencijalni kupci znali za sta kupuju i za sta daju tesko ustedjeni novac.( moras priznati da na ovom forumu ima malo fotografija sa Hardw-erom koji se prodaje ) A oglasi na forumu i sluze da ljudi oglase svoju robu na prodaju, a na ostalim korisnicima ovog foruma je da procijene i usporede sa slicnim proizvodima na trzistu, a potom da procijene da li im se isplati kupiti ili ne. 8)