Trebao bi sastaviti komponente za nas, u pitanju je freenas kao os na usb stik Prvi uslov je da se uklopim u što manji budžet neki cca 200 max 250km ako ce biti novo, ako je polovno max 200. Treba mi cpu,mbo,ram,(psu,kućište, hdd imam) Uslovi mbo da ima 4-6 sata, po mogućnosti što više sata3, a min sata 2 i što više cpu da previše ne troši power ja kontam ako bi kupovao novo celron g540 ili neš sl ram 4-8gb Treba mi neki bestbay za što manje keša
do kad ti treba? ja planiram preći na bolji cpu do nove godine a ovaj bi prodao u pola cijene (bio oko 105, pod garancijom)
Graditi nas bez raid kontrolera nije bas najbolja ideja. Mozda neka starija platforma, 775 ili 1156 ali uzeti malo jacu polovnu plocu. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
@filip_sm nije mi još neka hića, taj sam i kontao sad je oko 93km u genelecu, taj tvoj pod garancijom bi mi godio... @Zeleni nebi za sada komplikova sa radi kontrolerima neće to biti veliko do 10t Na piku sam našao novu ploču GIGABYTE GA-P65-UD3-B3 za neki 100km mislim da je predobra ploča za ovaj setup.. Ako ima prijedloga pucajte