Shutterstock iskustva

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by sumeir, May 12, 2017.

 1. sumeir

  sumeir Komšija

  Pozdrav.


  Trebao bi raditi na par stranica pa mi trebaju dobre fotografije . Planirao sam uzeti ovu opciju na Shutterstock od 750 fotografija za mjesec dana 250$

  Jeli ovdje u ovih 750 ulze i vektori

  Ima li ko kakvih iskustva i sl. Obzirom da će se raditi par stranica , ako sam dobro razumio na njihov stranici nema restrikcija po ovome pitanju.

  Ako ima neko iskustvo bujrum.

  Hvala.
   
 2. iPlay

  iPlay Komšija

  Kupovao sam ja kod njih više puta. Oni su među vodećim na ovom polju, bar što se tiče cijene i ponude. U navedenu cijenu ti ulaze slike, vektori, ilustracije i render. Kod Shutterstock-a kupuješ licence zapravio.

  Pored njih imaš i 123rf.com s tim da tu kupuješ kredite. Što je veća slika, više kredita košta. To je recimo dobro ako kupuješ za web pa ti ne trebaju velike rezolucije, dođe te jeftinije. Samo opažnju, ponuda 123rf se razlikuje u odnosu na Shutterstock. Neke stvari nećeš naći. Najbolje je da pregledaš ponudu slika (teme koje ti trebaju) prije kupovine.

  Ako licence plaća klijent, onda po mom mišljenju odaberi Shutterstock.

  Ja sam recimo u sklopu Adobe Creative Cloud dobio 10 slika (licenci) mjesečno free, ali je malo slabija ponuda u odnosu na Shutterstock. Imaš i iStockphoto, mađutim on ti je još skuplji, ali i bolji sa ponudom.