Sony PlayStation 5 official thread

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Jun 6, 2019.

 1. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  PS5 glomaznost je prednost zato i ima extra dobro hladjenje. Preko godinu ipo ga imam i jos nisam cuo da se ventilator upalio.
   
 2. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Ohhhhh yess Ragnarok is coming [​IMG]
   
  Vedo likes this.
 3. Vedo

  Vedo Moderator
  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 4. igor.g

  igor.g Komšija

  Došao VRR update i 120hz mode za Horizon 2.
   
 5. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Ma ovaj 40hz mode je predobar, treba biti standard.
   
 6. Stevie_Ray

  Stevie_Ray Veteran foruma

  Nece nikad bit standard.


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 7. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Napokon dosao red da se GT7 uzme. Taman da se sta ima igrat do Ragnarok. Prvi event, kolega Chevap morao sam tvoju distancu pobjediti. Svidja mi se ovaj music tour, bas fina muzika. [​IMG]
   
  Pelikan likes this.
 8. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  I jaran mi isto salje da me pretekao u par licenci, cekajte samo da se vratim s godisnjeg :D
   
 9. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Ja zavrsio B licencu, zlato od B1 do B10, uz max 2-3 pokusaj za svaku. Iako nisam odavno igrao driving igre ohrabrujuce je da nisam toliko zakrzljo.. Mislim da samo na 2 ili 3 ove licence imam bolje vrijeme od tebe.

  Svidja mi se do sada sve osim onog ruleta, ono 'gift ticket' ili kako se zove. U 6ci je bilo da ti je garantovano auto kad se pocne vrtiti, a ovdje ima credis plus dijelove za auto da mozes dobiti. Od 5 tiketa koje sam do sad zaradio... niti jedno auto. 3 puta credits, i to 2 puta onaj minimum od 2k, i 2 puta dio za auta koja nemam jos. Malo mi je to lame, ali ok. Vec imam 9 auta u garazi, a jedno samo kupljeno.
   
 10. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Sto je najgore neke stvari su samo u ticketima, kao engine swaps, glupost. Jos je to sad dosta bolje bego na release. I ja sam licence iz par pokusaja, nisam se trudio osim da gold bude pa popravljam kako me neko od jarana pretekne :D Bice pred kraj tezih licenci, a ima i misija zafrkanih. Circuit experience daje dosta golda ako je svaki sektor i full lap gold ali i to ima drama teskih. Hajd sektore nije problem ka gold ali citav krug na nekim stazama je bas tezak. Meni je to generalno i najbolji content, uvijek mi je bilo zanimljivije ganjat bolje vrijeme nego se trkat protiv AI.
   
 11. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Par circuit experience sam odradio sa full gold i na sektorima. Dobre pare ako se uspije sve dobiti. Onda pokusao CE i na High Speed Ring, sa Zonda R '09. Za gold na lap attack mi treba 1.04.300, a najbolje moje vrijeme do sada 1.04.711. Pokusao 10ak puta, i kad bi sastavio sve svoje najbolje sektore, imao bi sigurno to vrijeme, ali neda mi se do sada da povezem savrsen krug. Uvijek negdje kiksam. Kod CE mi se ne svoidja sto kad ako odes na travu, ili udaris u bankinu odmah zavrsi se krug. Striktnost prekrsaja je ok, ali su trebali napraviti da mozes nastaviti voziti krug, ali da ti se rezultat ne pika. Barem bi imao sansu da vise vjezbam ostatak staze. Pogotovo sto je zadnja krivina krucijalna, a rijetko se do nje dodje da se moze vjezbati.

  Tiketi su teska glupost. Zaradio jos 3, i sve 3 nagrade su bile 2k kredita.
   
 12. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Onda vjezbas zadnji sektor, nema veze sto si gold dobio, tako sam i ja za neke staze.
   
 13. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Odustao sam od tog izazova za sad. Dok malo osjecaj se vrati za voznju, ipak se malo ispalo iz slifa.

  Krenuo licnence rjesavati. Zavrsio National B i A sve za zlato. Lagano dobio zlato na International B prvih 9 testova, i sad zapeo na zadnjem 'applying the racing line' - Trial Mountain Circuit. 0.42.00 treba za zlato, ja ne mogu bolje od 0.42.423. Znam i zasto. Ispao sam iz fazona po pitanju izlazne brzine. Ovdje su sve okuke one za koje moras iznjeti sto vecu izlaznu brzinu, a ja se malo patim sa tim trenutno. Nisam dovoljno konstantan. Svaki novi pokusaj neku novu liniju ulaska u krivinu nekako izmislim.
   
 14. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Ako koristis asistencije probaj malo smanjiti, one dosta uticu na izlaz iz krivine.
   
 15. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Asistenciju za kocenje sam odmah prvi dan ugasio skroz. Sta jos savjetujes? Ja sam to prije znao sve ali sve se pozaboravljalo.
   
 16. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Active stability bas puno usporava auto. Traction control drzim na 1 ako je neko zahtjevnije auto, a najbolje na nula ako mozes kontrolisati. Countersteering mi je obicno na weak, mada i to zavisi od auta. Stonse tice vizuelnih pomagala, najbolje ti je poiskljucivat i pokusat stazu naucit napmet tj da nadjes neke oznake na stazi gdje ces kociti. Mozes i ghost car ukljucit, staviti offset na 0.2s i pratit ga da vidis koja je najbolja putanja i gdje kociti.
   
 17. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  Probam kasnije staviti vecinu na kako si rekao. Cijenim savjete.
   
 18. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  International B, zadnji test sto sam se patio neki dan... Iz 3ceg pokusaja danas uz tvoje savjete u vezi traction control i countersteering assistance. [​IMG]
   
  Pelikan and Vedo like this.
 19. Pelikan

  Pelikan Veteran foruma

  Super. Ako planiras ici na platinum ne trosi pare nego cuvaj za 3 „legendarna“ auta koji se rotiraju u hagerty. Ja sam se malo zeznuo pa valja skupljati :D
   
 20. Patton2410

  Patton2410 Veteran foruma

  GT Platinumi obicno su grajndi, pa nisam siguran da li cu ga ganjat. Radije bi samo uzivao u voznji. :) Ali fala na savjetu za ta Legendarna auta... vidio sma da raja kuka kako treba bas vremena da se skupi dovoljno love za njih.

  Jel to najtezi trofej?